Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 08.11.2019. | objavio Plusonline

0

Zorana Mihajlović: Misija Koridor 10 završena!

“Danas ponosno mogu da kažem da je misija Koridor 10 završena. Nakon Grdelice, sutra u saobraćaj puštamo istočni krak koridora. O tome smo sanjali decenijama, neki drugi su više pričali a manje radili, a mi smo Koridor 10 završili”, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

 Ona je, obilazeći istočni krak Koridora 10, izrazila zahvalnost svim izvođačima i podizvođačima koji su gradili ovu deonicu auto-puta. 

“Zahvaljujući predsedniku Republike, Vladi Srbije, ministarstvu koje vodim, „Koridorima Srbije“ i svim izvođačima, završili smo Koridor 10. Posebna zahvalnost radnicima, koji su nekada i u tri smene radili kako bismo danas imali završen auto-put. Tu sam danas i da se dogovorimo o nastavku saradnje. Srbija nema
vremena da čeka i da velike infrastrukturne projekte gradi decenijama, kao što je to bilo sa ovim koridorom”, rekla je ona. 

 Mihajlovićeva je dodala da će sutra u podne, u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića, premijera Bugarske Bojka Borisova, članova Vlade Srbije, diplomatskog kora, građana i građanki, u saobraćaj biti pušten istočni krak. 

“Završetkom Koridora 10 Srbija se vratila na evropsku tranzitnu mapu. Novi auto- putevi znače nove investicije, ekonomski razvoj i bolji život za sve naše građane i građanke”, dodala je ona.  

Potpredsednica Vlade najavila je i da će 19. decembra u saobraćaj biti puštena deonica Surčin-Obrenovac, te da kreće izgradnja novih auto-puteva, kao što su Moravski koridor, Ruma-Šabac-Loznica, Sremska Rača – Kuzmin.

*Saopštenje, foto i video: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline