Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 01.12.2015. | objavio Plusonline

0

Zorana Mihajlović: Koridor 10 možda do kraja 2016. godine

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da bi Koridor 10 možda mogao da bude završen već krajem 2016. godine i ocenila da je to pitanje budućeg razvoja Srbije, naglasivši da Vlada Srbije sprovodi u delo svoja obećanja.

– Ove godine smo toliko radili da mislimo da možda već krajem 2016. godine možemo da završimo Koridor 10. Neka je to i dva, tri meseca dalje, neka je to i u martu 2017. Ali konačno ćemo imati Koridor 10, vratiće se transport robe i ljudi koji sada ide preko Bugarske i Rumunije, a to znači otvaranje novih fabrika i novih distributivnih centara. To je razvojni projekat – istakla je Mihajlovićeva.

 

Mihajlovićeva je   ukazala da je uradila ono što je i obećala, a to je da će se na koridorima  raditi mnogo brže, efikasnije i preglednije i da će mnogo više domaćih kompanija raditi na njima.

– U ovoj godini izgradili smo 91,1 kilometar autoputa. To nije malo, to je više nego u prethodnih nekoliko godina zajedno. I na tom autoputu građani voze, oni već sada koriste taj autoput – naglasila je Mihajlovićeva.Pušteno je u promet i deset kilometara puta Čiflik-Crvena Reka, a uskoro će biti pušteno i 12,7 km novog puta.

Izgrađeno je 209 mostova od 234 i probijeno devet tunela, dok su ostala još četiri, a takođe je rehabilitovano 200 kilometra puta.

To je izjavila Zorana Mihajlović, ministar saobraćžaja i gradjevinastva govoreći o radovima na Koridorima 10 i 11.

Da ovoj aktuelnoj informaciji dodamo i deo razgovora koji smo nedavno na trasi Koridora imali sa Borkom Žiravcem, koordinatorom svih radova na Koridoru na našem području. Borko Žiravac je, upravo i najavio da se očekuje završetak radova na deonici, od Bele Palanke prema Crvenoj reci.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline