Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 11.08.2017. | objavio Plusonline

0

Zoran Nikolić: Projekti sa KfW bankom doneli su nam više od tri miliona evra. Postajemo jedan od gradova sa najsavremenijom opremom.

  Ovih dana krenuli smo u analizu rada javnih preduzeća u gradu. Poznato je da su Toplana, Komunalac, Vodovod i kanalizacija , prema rezultatima koje postižu, projektima koje realizuju, dobom sistemu rada, svrstani medju najbolja javna preduzeća u Srbiji. Uz sve to, kada ie i  konkrtetna ,,matematika,, u pitanju, naša javna preduzeća medju retkima su koja posluju pozitivno, sa manje radnika od propisanog broja. 

   Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija svrstava se prema svim parametrima medju najbolja javna preduzeća iz ove oblasti u Republici. Prvi deo sezone protekao je u završetku dva  KfW projekta, zameni azbestnih i postavljanja monitoringa .

   Juče smo snimili radove u ulicama Albanskih spomenica i Momčila Milutinovića.


   Drugi veoma važan Projekat koji je finansiran iz KfW programa je “Monitoring sistema” koji omogućava kompletan uvid u vodosnabdevanje, eventualne kvarove, potrošnju vode…

      Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija u svom radu, posebno kada je vodosnabdevanje u pitanju nema posebne probleme. Pirot je jedan od retkih gradova koji nema zastoja u snabdevanju vodom. Jedini problem su veće količine padavina kada može da dodje do zamućenja vode . Izgradnja Crpne stanice u Berilovcu rešiće ovaj problem. Nikolić kaže da su u toku ,,papirološki poslovi” potom će uslediti tender . On očekuje da Crpna stanica bude završena u prvoj polovini iduće godine.

        Veoma često, govoreći o infrastrukturi, gradonačelnik Vladan Vasić ističe da će izgradnjom Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda , Pirot  zaokružiti kompletan sistem infrastrukturnih komunalnih potreba! Nikolić je pomenuo i nastojanja da se obezbede sredstva za izgradnju Fabrike za prečišćavanje vode, Nikolić kaže da je naš Vodovod i kanalizacija ušao u program gde je deset preduzeća, ali je potreban dogovor srpske i nemačke vlade.


Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline