AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 11.08.2017. | objavio Plusonline

0

Zoran Nikolić: Projekti sa KfW bankom doneli su nam više od tri miliona evra. Postajemo jedan od gradova sa najsavremenijom opremom.

  Ovih dana krenuli smo u analizu rada javnih preduzeća u gradu. Poznato je da su Toplana, Komunalac, Vodovod i kanalizacija , prema rezultatima koje postižu, projektima koje realizuju, dobom sistemu rada, svrstani medju najbolja javna preduzeća u Srbiji. Uz sve to, kada ie i  konkrtetna ,,matematika,, u pitanju, naša javna preduzeća medju retkima su koja posluju pozitivno, sa manje radnika od propisanog broja. 

   Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija svrstava se prema svim parametrima medju najbolja javna preduzeća iz ove oblasti u Republici. Prvi deo sezone protekao je u završetku dva  KfW projekta, zameni azbestnih i postavljanja monitoringa .

   Juče smo snimili radove u ulicama Albanskih spomenica i Momčila Milutinovića.


   Drugi veoma važan Projekat koji je finansiran iz KfW programa je “Monitoring sistema” koji omogućava kompletan uvid u vodosnabdevanje, eventualne kvarove, potrošnju vode…

      Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija u svom radu, posebno kada je vodosnabdevanje u pitanju nema posebne probleme. Pirot je jedan od retkih gradova koji nema zastoja u snabdevanju vodom. Jedini problem su veće količine padavina kada može da dodje do zamućenja vode . Izgradnja Crpne stanice u Berilovcu rešiće ovaj problem. Nikolić kaže da su u toku ,,papirološki poslovi” potom će uslediti tender . On očekuje da Crpna stanica bude završena u prvoj polovini iduće godine.

        Veoma često, govoreći o infrastrukturi, gradonačelnik Vladan Vasić ističe da će izgradnjom Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda , Pirot  zaokružiti kompletan sistem infrastrukturnih komunalnih potreba! Nikolić je pomenuo i nastojanja da se obezbede sredstva za izgradnju Fabrike za prečišćavanje vode, Nikolić kaže da je naš Vodovod i kanalizacija ušao u program gde je deset preduzeća, ali je potreban dogovor srpske i nemačke vlade.


Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline