AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 25.12.2018. | objavio Plusonline

0

ŽKK “Gimnazijalac”proslavio dvadesetprvu godišnjicu postojanja

Na današnji dan, 25.12.1997. godine, osnovan je Ženski košarkaški klub „Gimnazijalac“ iz Pirota. Danas obeležavamo dvadesetprvu godišnjicu postojanja, uspešnog rada, razvoja i rasta kluba.
Tim povodom je u nedelju u hali „Kej“ održan Festival ženske košarke „Učimo i čuvamo za budućnost“. Na festivalu ženske košarke, odigrane su revijalne utakmice mlađih selekcija, a organizovana su i razna takmičenja.
U takmičenju u izvođenju slobodnih bacanja takmičile su se košarkašice iz selekcije mlađih pionirki i devojčice iz škole košarke, najbolja je bila Sara Mladenović (4/5, 4/5). Velika borba vođena je za drugo i treće mesto, a pobednik je odlučen posle 5. serije slobodnih bacanja pa je tako drugo mesto zauzela Emilija Tričković (3/5, 3/5, +3), dok je treća bila Saša Petrović (3/5, 3/5, +2).


U takmičenju u šutiranju iz polja učestvovale su košarkašice iz pionirske selekcije. Najbolja je bila Anja Stančev (6/8 i 4/8), drugo mesto zauzela je Željka Denčić (4/8 i 4/8), dok je treća Nađa Petković (5/8 i 3/8).


U poligonu brzine i spretnosti takmičile su se mlađe pionirke, a najbrža je bila Nađa Ivanov koja je poligon prošla za 29.68 sekundi, druga je bila Jana Ćirić sa 29.75, a treće mesto zauzela je Nađa Krstev sa 31.94 sekundi.


U takmičenju u kombinovanom šutu za dva i tri poena tamičile su se kadetkinje. Najbolja je bila Sofija Rančić (8/14, 9/14), drugo mesto zauzela je Staša Bunčić (9/14, 8/14), a treće Jovana Ignjatović (6/14, 5/14)

Kao i prethodnih i ove godine gosti festivala su bili proslavljeni košarkaški stučnjaci i sportski radnici Ratko Joksić, Dimče Kofileski i Željko Kuzmanović.

Sa ponosom možemo da kažemo da je nekoliko hiljada devojčica u prethodnom periodu prošlo kroz naš klub i učestvovale u organizovanim trenažnim i takmičarskim aktivnostima kluba, uz stručnu podršku ne samo svojih trenera i rukovodstva kluba.
Ovaj i ovakav projekat rada sa decom prepoznali su i dali punu logističku i stučnu podršku naša krovna košarkaška organizacija Srbije na čelu sa selektorom Marinom Maljković i potpredsedikom za žensku košarku Anom Joković i proslavljeni treneri Božidar Maljković, Ratko Joksić, Dragan Ratković, Željko Lukajić, Dimče Kofileski…

*Tekst i foto ŽKK “Gimnazijalac”

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline