Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 14.05.2018. | objavio Plusonline

0

Završen Turnir za prvaka Međuregionalnih liga Srbije. Titula otišla u ,,postojbinu srpske košarke,, Sloga iz Kraljeva prva, juniori Pirota izgubili dobijenu utakmicu!

 Pirot je još jednom, po ko zna koji put, pokazao da je ne samo grad košarke već i dobar domaćin i organizator. Protekla tri dana igran je Turnir za prvaka Međuregionalnih liga Srbije. Na Turniru su učestvovale ekipe:

KK Sombor

KK Sloga

KK Zemun Fitofarmacija

KK Pirot

  Trećeg dana Turnira igrane su utakmice koje su odlučivale o plasmanu.

  1. Utakmica  KK Pirot – Zemun Fitofarmacija 70:73 ( 21:7, 15:17,12:19  16:21, 6:9)

KK Pirot: Madić, D.Djordjević 28 (3:2)  6 tr.indeks  25 B-Djorrdjević 13 (2:2)3 tr., Stefanović 11 ( 4:3) . Radulović 9  1 tr.  Veljković 4, Radeenković . Vasić 2 Manojlović 3, Kostić  , Golubović .

 Sudije: Dimovski Kraljevo- Milićević Kruševac

 Postoji samo jedna reč koja može da objasni ovu utakmicu – NEVEROVATNO.

Da li je moguće da junior Pirota, koji su od samog početka igrali veoma dobro i prvih deset minut dobili sa 21:7, dozvole da u poslednjim sekundama meča imaju tri poena razlike i umesto da naprave prekršaj dozvolili su ,,bombu,, jednom od igrača gostiju, koji je tom ,,trojkom,, anulirao sav trud našeg tima. U produžetku, psihički pali Piroćanci I nisu mogli više.

  I još jedan detalj, kada se pogleda učinak  u odnosu na sinoćni meč. Upada u oči da je  ekipu vukao Dimitrije Djordjević, da je samo njemu išlo, dok Uglješa Radulović i Bogdan Djordjević nisu bili na sinoćnom nivou. Stefanović konstantan i sinoć i danas.

 Tako je, umesto da ovaj Turnir bude u znaku drugog mesta juniora Pirota i nekih perioda dobre igre nekoliko pojedinaca, dogodilo se ono čemu se nismo nadali.

 Analiza će biti napravljena. Da li su treneri u finišu ,,pogubili glave,, da li su se igrači na 5 minuta pre kraja  uplašili pobede, imali su sedam koševa razlike, tek dogodila se, ipak sportska nepravda. Da!!! To je samo naš utisak, tamo gde se upisuju detalji, ostaće  upamćeno da je Pirot poražen od Zemuna. Niko neće pamtiti istinu da je sve to bilo čudno, iznenada i nezasluženo!

  1. Utakmica Sloga Kraljevo –  Sombor   63 :59 ( 11:20, 15:17, 21:5, 16:17)

Sloga: Pantović 3, 1 t Marković 6, Bbić 2 (2:2),  Raadosavljević5 ( 4:3), Milenković, Vujović 17 (4:4) 1 tr. Mlešević 10( 4:2), Pndrić, Dragićević 54 1 tr. Milanović , Stefanović  11 (2:2) 1 tr Djorović 4 (2:2)

Sombor : Sprečaković , Racić berić 13 (2:1) 2.tr. Kajtazi 6  3.tr. Stupar 2, Mijić , Rnjak 2 (2:2) Bovan , Ilić, Uzelac 8, Marjanac 8  2.tr. Kostić 18 ( 2:2), Joza 2

   Uzbudljiva utakmica, rezultatski neizvesna do kraja. Kraljevčani su u svojim redovima imali fenomenalnog  Petra Vujovića, mvp i najboljeg strelca Turnira, koji zajedno sa Maleševićem i Uzelcem sačuvao pobedu.

 Svaka ekipa je imala svoje poluvreme. Sombor  je počeo  bolje i pvi deo dobio 37:26.

 Treća četvtina bila je u znaku Kraljevčana i odličnog Petra Vujovića. Ovaj period Sloga je  dobila ubedljivo čak sa 21:5 što je donelo zalihu za poslednju deonicu. Somborci su se vratili u igru, ali nisu uspeli da, iako su dobii poslednji deo, dobiju i utakmicu.

  Po završetku meča  podeljene su nagrade:

 Zoran Stančev je u ime KSS  uručio Plaketu Slaviši Svilarovu predsedniku KK Pirot.

 

Najbolji strelac Turnira sa 68 koševa, prosečno 22,7 po utakmici, je Petar Vujović iz kraljevačke Sloge. Nagradu uručio Marko Spasić trener prvog tima KK Pirot.

 Marko Spasić je Petru Vujoviću iz Sloge uručio nagradu za MVP Turnira.

Potom su uručena priznanja za plasman. Četvrto mesto osvojila je ekipa Sombora koja je kao i sve ekipe dobila pehar. Uručio je sekretar KK Pirot Djelević.

Treće mesto pripalo je ekipi Pirota. Uručio je Zoran Stančev.

Medalje su dobile tri prvoplasirane ekipe.

  Pehar i medalje  drugoplasiranoj ekipi uručio je Bojan Randjelović pomoćnik gradonačelnika Pirota.

  Bojan Randjelović uručio je pehar i medalje  pobedničkoj ekipi Sloge iz Kraljeva.

Bez volontera nema Turnira

Na kraju smo snimili pobedničku ekipu Sloge iz Kraljeva sa trenerom  i Milošem Babićem, rukovodiocem Omladinske škole Sloge i prvim srpskim NBA igračem. Igrao u Klivlendu. Objavićemo intervju sa njim.

 Ekipa Pirot sa trenerima Milošem Živkovićem i  Mariom Stefanovićem.

 Organizatori su dobili sve pohvale predstavika Saveza i klubova za odličnu organizaciju. Tokom trodnevnog Turnira nije bilo povreda i incidenata. Sve je proteklo u fer i sportskoj igri.

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline