Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 21.08.2012. | objavio Plusonline

0

Zakazano javno nadmetanje za IO “Prvi maj”

Agencija za privatizaciju objavila je  oglas za prodaju pogona konfekcije i druge pokretne i nepokretne imovine u krugu fabrike “Prvi maj”, pišu Večernje novosti. Početna cena za prodaju ovog dela fabričke imovine je 2. 098 miliona evra, a javno nadmetanje predviđeno je za 7. septembar. Rok za podnošenje prijave za učešće na javnom nadmetanju je do 30. avgusta, a depozit za učešće na javnom nadmetanju je 420.000 evra.

Predsednik naše opštine ,Vladan Vasić, kaže da je svaka dobra vest iz privrede od izuzetnog značaja i da je lokalna samouprava spremna da, kao i do sada, maksimalno da svoj doprinos uspešnoj realizaciji započetog posla privrednika.

U Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) rečeno je da će  kupac Prvog maja dobiti podsticaje od 6.65 milina evra, pod uslovom da zaposli 1.328 radnika.Ukupna investicija u „Prvi maj“ treba da iznosi, kako navode u SIEPI, oko 11 miliona evra. Slovenački mediji preneli su da su za preuzimanje „Prvog maja“ zainteresovani biznismeni Mojca Lukančic i Nigel Bakston koji su iz stečajne mase otkupili konfekciju „Mura“ iz Murske Sobote. Tim povodom je Vlada Srbije  na sednici krajem prošle nedelje usvojila, Memorandum o razumevanju koji reguliše obaveze slovenačke „Mure“, Grada Pirota i Republike Srbije.

Tagovi: , ,Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline