AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 21.08.2012. | objavio Plusonline

0

Zakazano javno nadmetanje za IO “Prvi maj”

Agencija za privatizaciju objavila je  oglas za prodaju pogona konfekcije i druge pokretne i nepokretne imovine u krugu fabrike “Prvi maj”, pišu Večernje novosti. Početna cena za prodaju ovog dela fabričke imovine je 2. 098 miliona evra, a javno nadmetanje predviđeno je za 7. septembar. Rok za podnošenje prijave za učešće na javnom nadmetanju je do 30. avgusta, a depozit za učešće na javnom nadmetanju je 420.000 evra.

Predsednik naše opštine ,Vladan Vasić, kaže da je svaka dobra vest iz privrede od izuzetnog značaja i da je lokalna samouprava spremna da, kao i do sada, maksimalno da svoj doprinos uspešnoj realizaciji započetog posla privrednika.

U Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) rečeno je da će  kupac Prvog maja dobiti podsticaje od 6.65 milina evra, pod uslovom da zaposli 1.328 radnika.Ukupna investicija u „Prvi maj“ treba da iznosi, kako navode u SIEPI, oko 11 miliona evra. Slovenački mediji preneli su da su za preuzimanje „Prvog maja“ zainteresovani biznismeni Mojca Lukančic i Nigel Bakston koji su iz stečajne mase otkupili konfekciju „Mura“ iz Murske Sobote. Tim povodom je Vlada Srbije  na sednici krajem prošle nedelje usvojila, Memorandum o razumevanju koji reguliše obaveze slovenačke „Mure“, Grada Pirota i Republike Srbije.

Tagovi: , ,Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline