Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 13.03.2018. | objavio Plusonline

0

Za sada nema opasnosti od izlivanja reka u Pirotu

U Štabu za vaneredne situacije grada Pirota stanje je mobilno s obzirom da je usled najnovijih padavina došlo do povećanja novoa vode na svim rekama . Prema podacima Meteorološke stanice u Željuši na području Pirota palo je oko 20 litara vodenog taloga na metar kvadratni. Medjutim, posle obilaska terena, oko dvanaest časova, konstatovano je da za sada nema opasnosti od izlivanja reka i potoka. Kosturska reka, koja se nedavno prilikom naglog otapanja snega izlila, u svom je koritu.

Problem predstavljaju podzemne vode tako da meštani, u ovom delu grada, pomoću pumpi izbaciju vodu iz svojih podruma. Majstor Života nekoliko puta na dan to čini kako bi mogao da normalno radi.

Reka Bistrica je takodje nadošla, ali je trenutno ispod kritičnog nivoa.

Slična je situacija i sa “ćudljivim” Rogozom. Povećan je vodostaj i ukoliko ne bude obilnijih padavina ne bi trebalo da bude problema u ovom naselju.

Član Štaba za vanredne situacije, Sreten Savov, posle obilaska terena kaže da je stanje trenutno normalno, ali se situacija mora pratiti stalno s obzirom da se tokom dana očekuju nove padavine.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline