Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 10.05.2019. | objavio Plusonline

0

Volonteri Crvenog krsta Pirot podelili pakete članovima Udruženja MNRL

U okviru majske Nedelje Crvenog krsta, Gradska organizacija Pirot danas je članovima Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih lica uručila 8 porodičnih pakete hrane i higijne, a deci korisnicima Centra pakete koji su izmedju ostalog sadržali i slatkiše i školski pribor. 

Reč je o, sada već tradicionalnoj akciji, Crvenog krsta, kaže Mina Ružičić, jedna od volonterki Crvenog krsta

Vesna Stanković, predsednik Udruženja zahvalila se Crvenom krstu na poklonima koji sigurno znače, kako socijalno ugroženim porodicama, tako i deci korisnicima. Ona je posebno istakla onu društvenu stranu ove akcije, a to je druženje dece. 

  • Udruženje trenutno ima 24 korisnika, konačno smo rešili i problem smeštaja, nove prostorije Inkluzivnog centra omogućavaju nam da deca mogu da imaju kompletnu negu i pažnju. Zahvaljujući prostoru proširili smo svoje usluge otvaranjem Grupe za najmladje, namenjenu roditeljima i deci  na onom prvom koraku kada se susreću sa dijagnozom i kada u prvom trenutku ne znaju šta će i kako će. Pored prostornih kapaciteta imamo i dobre ljudske resurse, kaže Stankovićeva.

Pored ove akcije Crveni krst Pirot će do kraja nedelje organizovati i podelu polovne garderobe i pakete hrane  u Školi “Dobrinka Bogdanović” u Strelcu

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline