AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 20.06.2018. | objavio Plusonline

0

Vojska Srbije uručila zahvalnice Muzeju Ponišavlja i kustosu Nenadu Jovanoviću

Vojska Srbije uručila je zahvalnice Muzeju Ponišavlja i kustosu – saradniku za odnose s javnošću Nenadu Jovanoviću za pruženu pomoć i podršku prilikom formiranja i izgradnje Muzeja Kopnene vojske u Nišu.

Na dodeli zahvalnica koje je organizovala Kopnena vojska Srbije u zgradi Komande kopnene vojske Srbije, general – potpukovnik Milosav Simović uručio je zahvalnice četrdesetak najzaslužnijim građanima i institucijama koji su pomogli pri formiranju ovog muzeja čije se zvanično otvaranje za javnost očekuje na jesen.

Pored Muzeja Ponišavlja Vojska Srbije se zahvalila i SPC i vladici niškom Arseniju, predstavnicima gradskih vlasti u Nišu kao i muzejima sa jugoistoka Srbije. Oficiri i podoficiri Komande Kopnene vojske Srbije napravili su u Nišu muzej koji prati istoriju srpske vojske i srpskog naroda i njihovog stradanja u Nišu i okolini, u poslednja dva veka. Na prikupljanju dokumenata, fotografija i eksponata, kao i na samoj postavci oficiri Komande Kopnene vojske Srbije radili su dve godine, uglavnom van radnog vremena i bez ikakve novčane naknade.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑