AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 13.02.2018. | objavio Plusonline

0

Vladimir Pištalo otvorio Sajam knjige i grafike u Pirotu

U Pirotu je, u Hali „Kej“ , počeo Sajam knjige i grafike i trajaće do ponedeljka,19. Februara. Tradicionalni Sajam održava se devetnaseti put za redom. Kao i predhodnih godina okupio je oko tridesetak izdavačkih kuća koje su , po pravilu, i ovog puta priredile bogatu i zanimljivu ponudu. Organizator, Dom kulture Pirot, svake večeri omogućuje promociju dela poznatih pisaca u Medija centru Salona u Hali „Kej“. Na samom otvaranju nismo zabeležili veliku posećenost, ali ne treba sumnjati da će i ove godine nekoliko hiljada Piroćanaca  iskoristiti priliku da obidje Sajam i kupuje knjige.

Na otvaranju Sajma prisutne je najpre pozdravio direktor Doma Kulture, Miško Ćirić.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je podsetio na vreme kada je pre devetnaest godina Sajam prvi put organizovan i izrazio veliko zadovoljstvo istrajnošću grada i posvećenošću kulturi da je Sajam postao tradicija.

 Zvanično, Sajam knjige i grafike u Pirotu otvorio je, jedan od najnagradjivanijih srpskih pisaca, Vladimir Pištalo.

Posle oficijelnog dela upriličena je promocija knjige Vladimira Pištala, “Sunce ovog dana, Pisma Andriću”. Na promociji su govorili Momčilo Antić, Nenad Šaponja i sam autor, Vladimir Pištalo. Posle čitanja ove knjige i dela Andrića čitaju se drugačije, a sama pisma su zapravo svojevrstan razgovor sa našim nobelovcem, rekao je pored ostalog Pištalo.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline