Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 26.03.2016. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Rešili smo skoro sve infrastrukturne probleme u gradu, uređenje Gradića i parkova je naše poštovanje istorije!

Gradonačelnik Vladan Vasić danas je sa direktorom JP “Komunalac”, Bobanom Tolićem, i direktorom Turističke organizacije Pirot, Bratislavom Zlatkovom, obišao radove oko Gradića Kale.

Naša kamera je pre obilaska zabeležila prostor koji se uređuje i radove koji uveliko traju.

Prilikom obilaska radova direktor JP „Komunalac“, Boban Tolić, koji je svakodnevno sa svojim radnicima na terenu i prati radove upoznao je gradonačelnika sa detaljima koji se upravo rade i onim što će uslediti kasnije.

Vladan Vasić je ovom prilikom rekao da su najveći infrastrukturni problemi u gradu većinom rešeni, a ovo utvrđenje, koje je jedno od najlepših u Srbiji, je veliki turistički potencijal u koji vredi ulagati i koji će koristiti. Do sada je uloženo oko 10 miliona dinara, a još toliko će se uložiti za nastavak radova. Sveukupna vrednost ove investicije je oko dva miliona evra.

Boban Tolić je istakao da bi ova druga faza radova, s obzirom da je završen parkovski deo, trebalo da bude završena do kraja maja ove godine. Najduži deo posla biće popločavanje terena koji obuhvata preko hiljadu metara kvadratnih.

Bratislav Zlatkov kaže da je njihov cilj da Pirot postane sportsko-turistički centar, a sa ovakvim radovima sve ide u prilog tome. Ovo je srpska srednjevekovna tvrđava i jedna je od sedam najlepših u Srbiji, a u okviru njenog uređenja planirano je mnogo toga kako bi bila jedna od glavnih turističkih atrakcija u Pirotu.

Ovom prilikom Tvrđavu Kale obilazilo je i mnogo turista uglavnom iz Bugarske. Iskoristili smo priliku da ih pitamo šta im se najviše dopada u Pirotu i kakav utisak na njih ostavlja ova istorijska znamenitost. Bojislav Botev iz Sofije nam je dao odgovor.

Tagovi: , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline