AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 05.04.2019. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Očekujemo bolje uslove za radnike u nekim delovima javnog sektora. Pirotu nedostaju radnici odredjenih profila. Obuke su u toku!

Razgovarajući sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom Pirota o aktuelnim temama u protekla tri meseca , izdvojili smo i problem koji  postoji duže vremena. Radi se o zaradama u javnom sektoru, dnevnicama,  zabrani zapošljavanja, iznenadnoj odluci o smanjenju plata u Sportskom centru, o težini poslova radnika u Gradskoj upravi. Gradonačelnik Pirota o ovim problemima razgovarao je i sa Anom Brnabić, premijerkom i nada se da će se naći rešenja za odredjeni nesklad.

Postoji još jedan problem, rekli bi neočekivan. Naime u Pirotu  nezaposlenost trenutno u većoj  meri  nije izražena, koliko nedostaju adekvatni kadrovi. Zbog toga su u toku brojne obuke koje će omogućiti da se popune radna mesta u nekim našim fabrikama.

U ponedeljak govorimo o značaju alternativnog puta i pirotskim uspesima  koji su od značaja za naš grad, a koji često u dovoljnoj meri nisu vrednovani!

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline