AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 13.09.2018. | objavio Plusonline

0

Visoka škola u Pirotu upisuje novu generaciju specijalizanata i brucoša

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu raspisuje Konkurs za upis studenata na specijalističke studije – program Vaspitač koordinator za modelovanje integrisanog kurikuluma.

Konkursni rok počinje 17. septembra i traje do 25. septembra, kada zainteresovani kandidati polažu test iz metodičko pedagoških i psiholoških nauka, kaže za Plus onlaj prof. dr Jelena Veljković Mekić.  

Na specijalističkim studijama mesta ima za 55 studenata.

S obzirom da je ostalo još mesta na budžetu za studije prvog stepena Visoka škola je ovih dana raspisala još jedan konkurs za upis u prvu godinu studija. Veljković Mekić ističe da je ove godine novina da visoku školu sada mogu da upišu i učenici sa završenim trogodišnjim srednjim obrazovanjem.

Kada je u pitanju nastavni program koji se sa studentima realizuje profesorka Veljković Mekić kaže da na osnovnim studijama ima malo izmena u odnosu na prethodne godine, odnosno došlo je do promene statusa pojedinih predmeta, dok je program za specijalističke studije ostao isti.

Ovom prilikom Jelena Veljković Mekić je istakla da se nadaju da će master program upisati sledeće godine, s obzirom da ove nisu zbog promene članova akreditacionog tela.

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline