Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 14.11.2017. | objavio PlusonlineAdmin

0

Vasić: Budžet za 2018. godinu na nivou od oko 2 milijarde dinara

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, gostujući juče u Video presingu na našem Portalu, rekao je da se ovogodišnji budžet realizuje planiranom dinamikom i da je trenutno na računu oko 330 miliona dinara. Pretpostavke su da će odredjena sredstva biti prenešena za narednu godinu, s obzirom da neke investicije, koje su bile planirane, nisu realizovane iz objektivnih razloga, kazao je Vasić.

Poznati su parametri iz Vlade Srbije koji će olakšati dalji rad na izradi lokalnog budžeta. Ono što je važno, rekao je Vasić, da se visina transfera lokalnim samoupravama neće menjati. Vasić procenjuje da budžet za 2018.godinu neće biti manji u odnosu na ovogodišnji i da će biti blizu dve milijarde dinara.  

  I kada se govori o  finansijama, podsetili smo da je privreda jedan od značajnih izvora prihoda u Budžetu. Na Sajmu zapošljavanja objavljeno je da je Pirot pšrošle godine imao 7.175 nezaposlenih, a da  taj broj na dan 30.9.2017. godine  iznosi 6.447 lica. Inače, na Sajmu su se pojavili veoma ozbiljni poslodavci. D kompani, Miroljo, Merkator, Vojska Srbije…

 U sutrašnjem izdanju portala govorićemo o trgovinskim lancima i organizaciji rada gradske uprave. Takodje izdvojićemo i deo u kome gradonačelnik Vasić odgovara na vaša pitanja.

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline