Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Dimitrovgrad

Objavljeno 01.07.2014. | objavio Plusonline

0

Uspeh teatra “Hristo Botev”

Na 56. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta, koji je nedavno održan u Kuli, predstavio se i dimitrovgradski teatar “Hristo Botev”. Među osam najboljih predstava našla se Nušićeva “ „Ožalošćena porodica“ u režiji Slobodana Aleksića, koju je izveo ovaj teatar, kaže Delča Gigov, koji je na istom festivalu dobio pohvalu žirija.

-Prvo smo učestvovali na međuokružnom takmičenju u Lebanu. Dimitrovgradska predstava “Ožalošćena porodica” ovim je ostvarila pravo da učestvuje na Republičkom takmičenju u  Kuli i da branimo boje južnog dela Srbije. Na festivalu je učestovalo osam pozorišta, među njima teatri iz  Slovenije, Prijepolja, Beograda, Petrovca na Mlavi. Bila je to jaka  konkurencija. Odlična pozoišrta sa tradicijom i mislim da smo pre svega svojim nastupom ostvarili cilj da publika to prihvati. Spremamo predstave za publiku a ne za žiri i pojedine krugove u pozorišnom svetu, već za širi krug i u tome smo uspeli. Publika je odlično odreagovala. Nušić je univerzalan njegove priče govore o ljudskim karakterima i slabostima i tako ih treba i igrati. Dobili smo odlične kritike-kaže Gigov.

Pohvalu za ulogu Agatona u ovoj predstavi, žiri je dodelio glumcu Delči Gigovu.

-Agaton je glavni lik i on praktično nosi predstavu, ali činjenica je  “Ožalošćena porodica”  jeste predstava koja je najmanje igrana  jer zahteva 11 glumaca sa jakim zadacima koji treba da iznesu predstavu i ne može svako pozorište to da odigra. Agaton je oličenje ljudske prevrtljivosti , u početku igra ožalošćenog i istraumiranog čoveka da bi na kraju pokazao pravo lice, da je željan vlasti i novca i da ne preže za sredstvima da taj cilj postigne. Upravo je to lepota tog glumačkog zadataka ta transformacija, da na poečtku steknemo  jedan utisak o  tom čoveku  da bi ga na kraju razobliči, o i mislim  da sam to uspeo i žiri je to ocenio-kaže Gigov.

Tagovi:Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline