Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 06.10.2019. | objavio Plusonline

0

Urošu Mijalkoviću u borbi sa Francuzom Da Kosta Džesijem za bronzanu medalju na Premijer ligi u Moskvi sudije otele pobedu. Urošu 450 bodova !

Istorija pirotskog sporta dogodjala se juče  i nastavila danas u 11 časova po našem vremenu. Na nezvaničnom svetskom prvenstvu, na jednoj od Premijer liga koje se održavaju u svetskim metropolama , Uroš Mijalković je velelepnoj dvorani u Moskvi izašao na tatami da se bori za prvu svetsku bronzanu medalju.  Borio se i na kraju nepravednom sudijskom odlukom poražen sa 3:0 od francuskog šampiona Da Koste.

    Sinoć sam  razmenio poruke sa Urošem.

–          Spreman sam.  Biće to moja borba, ono što sam sanjao eno, postalo je java. Samo da prodje ova noć.  Moram da se odmorim, koncentrišem. Mislim na sve vas.  Nadam se najboljem, iako ovaj plasman medju četiri najbolja je za mene ostvarenje želja. Samo da tako nastavim…

  Nešu Djordjevića sam juče čuo veoma često. Juros smo poranili. Gledali smo na sat.

–         Našao sam , gledaću direktan prenos. Javljam se veoma brzo, poručio je Nenad Djordjević, izuzetano uporan i vredan čovek, Urošev trener, dodao bih, pored majke Dušice, oca Zorana, naravno sestre, Neša je   na svoj način deo divne porodice Mijalković

Meč je završen oko pola dvanaest.  Uznemiren, govorio je  prekidima.

–         Neverovatno. Na Premijer ligi da sudije naprave ovakvu grubu grešku. Uroš je imao čist udarac nogom. Boduje se 3 poena.   Da Kosta Džesi je vodio 3:0.  Sudije su pokazale da se  meč nastavi. Komentator se čudio zašto nije zatražen čelendž.  Imao ga je Uki, bio je to jak meč, dva odlična borca. Trener u Uroševom uglu je već iskoristio čelendž!

   U jednom trenutku uhvatim sebe da sam tužan, ljut, nervozan. Pomisao da je Uroš  pobedio borce koji su u svetskom vrhu i prošao do borbe za bronzanu medalju, me činila ponosnim. U četiri najbolja u Moskvi, u četiri najbolja na svetu  u ovom trenutku i na ovoj Premijer ligi… nije mogao Neša više.

 Poslao mi je snimke. Evo, pogledajte. Da li je zaista moguće da na velikoj svetskoj predstavi i ovo može da se dogodi.

   Uroš  je na Premijer ligi u Moskvi osvojio 450 bodova na svetskoj rang listi najboljih karatista !

   Istorija. Živeli smo je juče, nastavila se danas. Pamtićemo  Moskvu prve dane oktobra, Ukijev prodor u svetske visine jednog od najtežih, sada i olimpijskih sportova.

   Jutros smo se radovali Novaku Djokoviću. Juče , danas, ovih godina, ponosni smo na “našeg Novaka”, zove se Uroš Mijalković ! Po svemu što nosi u sebi, po vrlinama, radu, ljudskim vrednostima, Uroš je potvrdio da  se  šampioni razlikuju. Da imajuj nešto “od majke i oca” neki gen koji se godinama pretvara u moći velikih pobednika.

     Bravo dečko moj!

 Subota, veče

Uki , samo hrabro!.
Odmori se. večeras, sanjaj …
Veruj u sebe.
Nagazi, razvali ga!! 

Hvala čika Neso

……………………….

Nedelja, 10 h

SREĆNO UKI!

…………………………

Nedelja, 12h        

 Šampione , bravooo !

…………………..

Hvala čika Nešo. Malo je falilo. Ali biće. Ogroman podstrek

……………………

Uki , gledam ponovo snimak. Ovaj udarac nogom.To je pobeda!

…………………….

 Ne smem da komentarisem sudije. Siguran sam bice jos  bolje, vratiću mu.

Presrećan sam. Pozdrav svima u Pirotu.!

……………………..

 Hvala Šampione !  Srećan put kući!

Naslovna fotografija Screen shot snimak Premijer liga

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline