Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 27.12.2016. | objavio PlusonlineAdmin

0

Uroše Mijalkoviću, neka ti je srećna još jedna, šampionska!!!

…Čekao sam šampiona. Obećao je da će za Novu godinu doći kući. Na maminu kuhinju, da oseti nežnost, toplinu i sve prijatnosti doma, da sa Nešom nastavi treninge u teretani, u Sokolani, na bazenu, da se , konačno, vidi sa dragim drugarima, da oseti dah i duh svog grada.

     Ova godina bila je i za njega, kao i za Naš Pirot  najuspešnija , ali i najnapronija.

    Uroš Mijalković je najbolji primer one naše priče da su Pirot i njegovi ljudi  zaista u ovoj godini bili državni prvaci u mnogo čemu.

    Uroš Mijalković je za to dobio i priznanja i medalje. Borio se po svetskim metropolama, borio se sa najjačima na svetu, sa samim sobom, povredama, ali je iz svake borbe izlazio jači i bolji.

     Šampioni su retka vrsta ljudi. Svesni su trenutnih mogućnosti, realni u ocenama ali i prema sebi idejama i ciljevima .

    Uroš  Mijalković je došao pre dan- dva na ,,radni odmor,, kako mi je rekao.  Dogovorili smo se, ,,u deset na Zatvorenom bazenu,,! Čekao sam , diveći se  njegovoj energiji , istovremeno i mirnoći  dok je  plivao  prvi deo planiranih  deonica. Bilo mi je drago da gledam još jednu njegovu ,,životnu borbu,,! Drugačiju od  svake druge ! Ali  , ako se želi uspeh, u životu sve je  ravno borbi sa sobom, svojim navikama , željama…

       Pre nego da krenemo u razgovor , zamolio me da se ,,vrati u normalu,, jer je prvi deo treninga bio naporan. Prošetao je, vratio brzo  u normalne vrednosti otkucaje  i razgovor je počeo.  Odlučio sam da razgovoramo na potpuno drugačijoj poziciji!! Malo simbolike,  sedeo je na startnom bloku, za koji sam želeo da simbolizuje  njegov skok u godinu u kojoj , tajkodje, želi titule, radosti, ali i sve ono što karakteriše njegovu svestranu ličnost. Faklultet, video igrice po kojima će ga , kao i po karateu, svet upamptiti,  zdravlje, da ga Bog čuva, da njegov Pirot nastavi da raste…

  Obećao sam šampionu da razgovor neće trajati duže od 15 minuta i da neću da ,,kradem,, vreme i menjam program koji je sebi postavio za danas. A  imao sam još hiljadu pitanja. Ono čime sam , dok se vraćao u bazen da pliva ,,deonice,, kraul, prsno… bio svestan da  naš Uki  ima  svoje ime i prezime i da o Urošu Mijalkioviću , pišu i znaju mnogi svetski mediji. Zbog toga sam smatrao da je za našu, pirotsku priču ovo  bilo dovoljno!!!

   I na kraju još ovo. Bila je to priča o našem šampionu na naš pirotski način. O njemu, rekoh,  znaju i mnogi, mnogi drugi!

     Evo okrenite sledeću stranicu na našem Portalu,eno vam još jedne priče o našem Ukiju , prvaku Države i sportsklom i ljudskom simbolju ovog našeg Grada na koga je i on kao i svi mi, neizmerno ponosan.  Priča nije samo sportal, jer uroš Mijalković je kreenuo da osvaja različite svetove, verujemo i titule! Sve tamo do Tokija i sledeće Olimpijade!!!

Uroše Mijalkoviću, srećna ti Nova, šampionaska!!!

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline