AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 01.03.2019. | objavio Plusonline

0

Uroš Mijalković ekskluzivno iz Salcburga, gde sutra počinje Serija A: Konkurencija je “jeziva”! Čak 170 takmičara u mojoj grupi! Prvi protivnik Rus!! Stigle prve fotografije!

U svetskom karateu počela su, pored Premijer lige i takmičenja u Seriji A. Ovo je nadmetanje najboljih svetskih karatista, gde pravo nastupa imaju svi karatisti koje savezi ili klubovi odluče da pošalju. U Premijer ligi se nadmeću samo prvih 100 na rang listama.

Kada smo u predvečerje svetskog takmičenja, oko 19 časova,  čuli Uroša Mijalkovića i dobili ekskluzivne fotografije iz Hale gde će biti borilišta, kratko nam je rekao  da nikada nije bila veća gužva na nekom takmičenju kao u Austriji.

–         Žreb  je “jeziv”. Rekordan broj karatista u mojoj kategoriji, čak 170. Počinjemo su subotu u 8 časova. Biće naporno. Ponovo taj žreb. Rus je u prvom kolu. Dalje nisam gledao. Ovde je velika gužva “million” ljudi! Imam pravo da se nadam. Spreman sam, verujem u sebe, ali sport je to. Karate je težak sport. Trenutak odlučuje. Čujemo se sutra, nadam se da ću biti srećniji nego u Parizu. Pozdrav za moje Piroćance, rekao nam je Uroš i veza se prekinula..

Na sajtu WKF federacije, gde možete pratiti  prenos  na sportdata.rs , preuzeli smo podatke koji zadivljuju.

 Na takmičenju Serije A u Salcburgu ( Nemci pišu Salzburg) učestvovaće 2.057 takmičara u 11 kategorija. Karatisti dolaze iz 57 nacija. Najviše ih je iz Italije 217, Japana 97,  Francuske 89, Rusije 85, Španije 84,  Nemačke 67,  Srbije 60, Hrvatske 41 takmičar.  

 Uroš Mijalković je poslednji par u Grupi TRI. Njegov potivnik u drugom kolu, u prvom su obojica slobodni,  je Rus  Vladimir Orlov. Ukoliko bi naš šampion pobedio Rusa, sastao bi se sa  pobednikom meča Španac Ibanez  i pobednik meča Daović Crna Gora i  Jandijev Belorisija.

  Čekamo , kao i svaki put kada je naš Uki na svetskim takmičenjima vesti, nadajući se uvek, da će biti bolje.

  Šampione srećno, čekamo da krene, možda već u Salcburgu!!

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline