Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 02.04.2018. | objavio Plusonline

0

Udruženje MNRL obeležilo Svetski dan osoba sa autizmom likovnom radionicom i puštanjem balona

Danas je Svetski dan osoba sa autizmom, 2. april. Tim povodom Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima MNRL Pirot organizovalo je likovnu inkluzivnu radionicu na mini pič terenu pored Zatvorenog bazena „Senjak“.

Na ovaj način Udruženje MNRL daje svoj doprinos i skreće pažnju javnosti na osobe sa autizmom kojima je zbog specifičnosti problema neophodna stalna podrška.

Vesna Stanković, predsednik Udruženja MNRL, kaže da je april mesec podizanja svesti o autizmu i da njihovo Udruženje tri godine unazad simbolično obeležava ovaj dan. Ona je istakla da je potrebno što ranije prepoznati problem kod dece i adekvatno reagovati na njega.

Bojana Mančić, defektolog, objašnjava da je autizam razvojni poremećaj i da se deca sa autizmom ne razlikuju previše od ostale dece, vole da se druže i igraju, ali neretko vole da budu sama u svom svetu, u nekim svojim aktivnostima.

Kako je planirano deca su u okviru radionice pustila plave balone u znak podrške osobama sa autizmom.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline