Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 18.07.2014. | objavio Plusonline

0

U toku prijavljivanje za volonterske kampove

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Resurs centrima koji sprovode program Mladi su zakon i lokalnim organizatorima objavilo je  početak prijavljivanja na kampove koji imaju za cilj poboljšanje društvenog života oštećenog stanovništva, najpre mladih, nakon poplava, rešavanje problema ili potreba u lokalnim zajednicama. Resurs centar za Pirotski okrug u okviru ovog programa  je UG Vizija. Jovana Icić, tehnički sekretar udruženja kaže da je prijavljivanje u toku i trajaće do 1.avgusta.

-Mladi ljudi se na volonterske kampove mogu prijavit tako što će popuniti elektronsku prijavu, koja se nalazi na sajtu Ministarstva onladine i s porta a zatim doći u prostorije udruženja da istu prijavu i potpišu. Volonterski kampovi biće organizovani tokom avgusta, biće  desetodvnevni i svi troškovi boravka su obezbeđeni a mnogi resurs centri će refundirati volonterima i putne troškove, tako da nema dodatne participacije za učešće. Ono što je važno da nampomenem da će volonteri imati  obezbeđeno i zdravstveno osiguranje. Radovi koji će biti  bitno je naglasiti da radovi koji će se održavati na kampovima neće biti opasnog karaktera, to su uglavnom čišćenje i  uređenje javnih prostora, škola, obdaništa, sportskih terena, parkova  organizovaće se i kulturni događaji humanitarnog kraraktera-kaže Icićeva.

Opisi  kampova  http://volonteri-posle-poplava.blogspot.com/

Svi zainteresovani iz Pirotskog okruga koji bi želeli da volontiraju u kampovima iz poplavljenim područjima mogu da se jave resurs centru Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za Pirotski okrug udruženju “Vizija” Pirot na adresama Moravska 3 i Trg Republike 97, Pirot ili na telefone 064/318.22.35, 069/726.175, kao i na mail vizijapirot@gmail.com.

Tagovi:Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline