AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 14.01.2018. | objavio Plusonline

0

U poslednjem kvartalu 2017. godine pojačan rad republičkih inspekcijskih službi. Većih nepravilnosti nije bilo

Danas je u prostorijama Pirotskog okruga održana konferencija za novinare na kojoj je podnet izveštaj o radu republičkih inspekcija. Načelnica Okruga, Dragana Tončić, saopštila je podatke o radu pojedinih inspekcija koje se ne oglašavaju u javnosti. Veterinarska inspekcija je u svojim redovnim kontrolama krajem godine uočila nekoliko nepravilnosti oko deklarisanja  proizvoda i prometa odredjenih namirnica rekla je, pored ostalog, načelnica Okruga, Dragana Tončić.

Inspektori  za zaštitu životne sredini realizovali su trideset i jednu redovnu kontrolu u cilju preventivnog delovanja i dvadeset četiri vanredne. Podneto je sedam zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, tri rešenja i jedna zabrana.

Turistička inspekcija je prioritetno radila prema prijavama gradjana, radovno su kontrolisani ugostiteljski objekti, turistički kapaciteti u domaćoj radinosti, turističke agencije i objekte za ishranu i piće u kojima je organizovan doček Nove godine. Obavljeno je trideset osam kontrola. Izdato je pet rešenja o oklanjanju nepravilnosti, jedna zabrana obaljanja delatnosti,četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i dva prekršajna naloga.

Šumarska inspekcija je podnela više mera za otklanjanje nepravilnosti i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Inspekcija rada sprovela je nekoliko zajedničkih akcija sa inspektorima iz drugih okruga koje po pravilu daju dobre rezultate, kaže šef inspekcije rada za Pirotski okrug, Aleksandar Popović

Opsežne kontrole sprovela je Sanitarna inspekcija. Kontrolisane su kuhinje, objekti za boravak dece , ugostiteljski objekti. Tom prilikom naplaćena su četiri prekršajna naloga i podneta je jedna prekršajna prijava, rekla je pored ostalog šef Odseka sanitarne inspekcije, Leposava Veljković.


Kontrola prometa rezanog duvana je pojačano kontrolisana i u poslednjem kvartalu godine, kaže Slobodan Todorović, šef Tržišne inspekcije. Visoke kazne, očigledno, su uticale da nisu uočene nikakve nepravislnosti.

 

 

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline