AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 12.01.2017. | objavio Plusonline

0

U Pirotu i okolnim selima vodosnabdevanje uredno

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“, Zoran Nikolić, kaže da je ova hladnoća stvorila mnogo problema ljudima koji održavaju kanalizacionu i vodovodnu mrežu u drugim gradovima jer često dolazi do pucanja cevi, ali da u Pirotu to nije bio slučaj.

  • U Pirotu sve prolazi bez ikakvih problema, nismo imali nijedan kvar, a to važi i za sela. Osamnaest sela je u našem sistemu i vodosnabdevanje je uredno. Danas imamo jednu intervenciju na Trgu republike kod pijace, očekujemo da to bude manja intervencija. Ne znam da li je ovakvo funkcionisanje sreća, ali nije samo to već i rezultat investiranja svake godine i zamene 3 km vodovodne mreže. Bez obzira kakve su temperature uspeli smo da nemamo većih problema, naglasio je Nikolić.

Što se tiče poziva građana Nikolić kaže da su to bili uglavnom pojedinačni pozivi i odnosili se na zamrzavanje vodomera. Svuda gde nisu propisno napravljene šahte, bilo je problema, a verovatno će ih još biti, objašnjava Nikolić.

JP „Vodovod i kanalizacija“ pojačaće ekipu posle ovog ledenog talasa, ali važno je da u ovom trenutku i grad i sva sela koja su pod ingerencijom „Vodovoda“ nisu imala većih prblema u vodosnabdevanju.

Kada je u pitanju Skada sistem Nikolić ističe da sve funkcioniše bez problema.

  • Možemo da pratimo svih 18 sela sa jednog mesta. Imali smo jednu intervenciju u selu Barje Čiflik gde nije bilo kvarova već problem sa napajanjem električnom energijom i zahvaljujući Skada sistemu mogli smo brzo da intervenišemo i uklonimo sve probleme, objasnio je Zoran Nikolić, direktor JP „Vodovod i kanalizacija“.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline