Plus Online Android

AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 11.01.2017. | objavio Plusonline

0

U Dimitrovgradu proglašeno vanredno stanje. U ostalom delu Pirotskog okruga situacija većih problema nema

Usled najnovijih snežnih padavina i veoma niske temperature  u Opštini Dimitrovgrad proglašeno je vanredno stanje, rečeno je danas na vanrednoj sednici Okružnog  štaba za vanredne situacije. Najteže je u južnom delu Opštine  gde su stanovnici Trnskih Odorovaca i Kuse Vrane praktično blokirani. Njima će tokom dana hrana i lekovi dostaviti ekipe Štaba za vanredne situacije Dimitrovgrada. U ostale dve opštine i u Pirotu situacija je dobra, vodosnabdevanje, isporuka toplotne i električne energije je uredno, a putevi su prohodni .

Zamenik predsednika Opštine Dimitrovgrad, Zoran Djurov, kaže da je komandant Štaba za Vanredne situacije, na sednici odžanoj juče posle podne, proglasio vanredno stanje u Opštini. Mnogi su putevi zavejani, a stanovnici planinskih sela u južnom delu Opštine su u snežnoj blokadi.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić, je zadovoljna podnetim izveštajima i ocenila da su svi štabovi za vanredne situacije dobro organizovani, da je uspostavljena odlična koordinacija sa svim službama i organizacijama za rad u vanrednim uslovima i da sem Dimitrovgrada koji je proglasio vanredno stanje u ostalom delu Okruga većih problema nema.

U sva tri prihvatna migrantska centra situacija je pod kontrolom. Uslovi za boravak su optimalni, a zdravstvena zaštita je, takodje na visokom nivou.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline