AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 20.03.2017. | objavio Plusonline

0

U Austriji u toku Zimska specijalna olimpijada. Ninoslava Milošević osvojila prvu olimpijsku zlatnu medalju za Pirot!

     Zimska specijalna olimpijada u Austriji  koja je počela 14. marta, trajaće 11 dana. Više od 3.000 sportista iz 110 država takmiči se u Šladmingu, Gracu, Ramsau i oblasti Stirija.

11

     Pirotski sportisti iz Kluba ,,Mladost” koje predvodi profesor Škole Mladost i trener ekipe, Milan Marinković, postigli su izuzuetne rezultate.

12

     Prema informacijalma Milana Marinkovića naša Ninoslava Marinković postigla je najveći uspeh. Osvojila je prvu olimpijsku zlatnu medalju za svoj grad. Evo rezultata naših takmičara:

  Ženska konkurencija: Super veleslalom, Ninoslava Milošević zlatna medalja,  Bojana Momčilović srebrna medalja
Muškarci  Dušan Stefanov srebrna medalja.

Milan Marinković nam je javio da je sutra na programu veleslalom!

2

 Aleksandar Stanojević direktor specijalne Olimpijade kaže da je i ova Olimpijada prilika da se vidi savestan rad sa sportistima sa posebnim potrebama i da naša Olimpijski komitet Specijhalne olimpijade predstavi svoje uspešne sportiste , koji na velikim takmičenjima učestvuju godinama i osvajaju brojne medalje!
Veoma smo ponosni na dosadašnje uspehe naših sportista. S osvojenih 110 medalja na dosadašnjim takmičenjima, s velikim entuzijazmom idemo na ovogodišnje Specijalne zimske olimpijske igre. Vredno smo se spremali tokom prethodnih meseci i verujemo u naše hrabre sportiste. Specijalna Olimpijada Srbije je u velikoj meri doprinela inkluziji osoba s posebnim potrebama, zbog čega i želimo još jednom da se zahvalimo  kompaniji UniQa što nam je pružila neophodnu podršku povodom našeg odlaska na Specijalne zimske olimpijske igre u Austriji“, izjavio direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević.

     Moto Specijalnih svetskih zimskih olimpijskih igara 2017. je „Srcem za svet“. Više od 2.700 sportista sa specijalnim potrebama iz 107 nacija učestvuje  u najvećem sportsko -društvenom događaju na svetu koji se održava u Gracu, Šladmingu kao i u Ramsau. Specijalne zimske olimpijske igre 2017. obuhvataju  ukupno devet različitih sportskih disciplina, među kojima su: brzo klizanje, umetničko klizanje, dvoranski hokej, unihokej, alpsko skijanje, snoubord, skijaško trčanje i trke na krpljama za sneg.

3

„Plamen nade“, upaljen  je  u okviru ceremonije otvaranja 14. marta 2017. godine, na stadionu Planai u Šladmingu. Promoter Igara 2017. je Arnold Švarceneger, koji je , takođe, bio  na licu mesta. Iz svih 18 evropskih zemalja gde UNIQA posluje, svoju podršku ovo manifestaciji dala su najveća sportska imena sadašnjice, među kojima su i sprski vaterpolisti – osvajači evropskog, svetskog i olimpijskog zlata.

   Specijalna zimska olimpijada je najveći sportski pokret na svetskom nivou za osobe sa intelektualnim smetnjama. Specijalnu zimsku olimpijadu osnovao je Junis Kenedi Šrajver 1968. godine u Americi. Ova organizacija  se u međuvremenu  proširio  u 170 zemalja širom sveta, a 4-5 miliona sportista koriste ponuđene mogućnosti za treninge i takmičenja, kao i aktivnosti.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline