AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 16.09.2015. | objavio Plusonline

0

Tolerancija do odredjene granice

U cilju efikasnijeg naplaćivanja potraživanja za svoje usluge u JP Komunalac primenjuje se odluka Nadzornog odbora o reprogramu duga kao i odluka o otpisu dugovanja pojedinim korisnicima usluga koji su u teškom materijalnom položaju. Medjutim, uprkos tome „Komunalac“ je prinudjen da u pojedinim slučajevima sudskim putem naplati svoja potraživanja. U tom smislu oko 700 slučajeva će biti sudskim putem rešavano, kaže Boban Tolić, direktor Komunalca.

„ Cene usluga, koje JP  „Komunalac“ pruža gradjanima, smatram da nisu visoke.  Medjutim, uprkos tome postoje gradjani koji ipak neredovno plaćaju, da li zbog toga što su materijalno ugroženi ili jednostavno zaborave da plate ili pak to ne žele. Postoji onaj zakon, sa kojim se ja lično ne slažem, o zastarevanju potraživanja posle godinu dana,  pa se onda gradjani na to pozivaju. Zato smo prinudjeni da vodimo računa o tome i tada smo prinudjeni da zaštitu svojih interesa tražimo preko suda. Želim da kažem i to da u skladu sa odlukom našeg Nadzornog odbora pružamo mogućnost reprograma dugova, a nekim gradjanima koji su u teškom materijalnom položaju otpisujemo dugove“ –kaže Tolić.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑