AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 13.03.2018. | objavio Plusonline

0

Tigar tajers i dalje treći izvoznik u Srbiji!

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prva dva meseca ove godne bila je 707,4 milioan evra, a najveći izvoznik je kompanija Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija, čiji je izvoz bio 140,5 miliona evra, objavilo je Ministarstvo finansija.

Na drugom mestu našla se kompanija HBIS grupa, vlasnik smederevske Železare, koja je imala izvoz od 132,8 miliona evra. Ta kompanija je u januaru bila najveći izvoznik.

Tigar tajers iz Pirota je na trećoj poziciji sa izvozom od 64 miliona evra. Slede Naftna industrija Srbije sa 51,4 miliona evra izvoza, Petrohemija iz Pančeva sa izvozom od 41,4 milion evra, Robert Boš iz Beograda sa 38,3 miliona evra, Tetra pak iz Beograda sa 33,5 miliona evra, RTB Bor sa 30,9 miliona evra, Hemofarm iz Vršca sa 28,7 miliona evra i Jura korporacija iz Rače sa 27 miliona evra.

Na tom spisku su i Leoni iz Prokuplja sa 26,8 miliona evra izvoza, Grundfos iz Inđije sa 26,4 miliona evra, Henkel sa 24,3 miliona evra, Delfi pakard iz Novog Sada sa 20,9 miliona evra i Gorenje sa izvozom od 20,3 miliona evra.

 

 

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline