AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 18.05.2018. | objavio Plusonline

0

Tehničkoj školi odobreno odeljenje Tehničar za kompjutersko upravljanje

Prema Planu upisa u srednje škole za 2018/19. godinu Gimnaziji Pirot odobreno je pet odeljenja, Ekonomskoj školi četiri, Mlekarskoj školi tri, Tehničkoj školi pet i Srednjoj stručnoj školi samo jedno odeljenje.

Tehnička i Srednja stručna škola nisu dobile podršku Ministarstva prosvete za upis očekivanog broja odeljenja zbog čega su direktori bili nezadovoljni i opravdano zabrinuti.

Prema rečima Bratislava Dimitrijevića, pedagoga Tehničke škole, sa kojim smo tada razogovarali, svi u školi bili su neprijatno iznenadjeni odlukom Ministarstva da ukine jedno područje rada iz oblasti Mašinstva i obrade metala odnosno smer Tehničar za kompjutersko upravljanje.

S ciljem da se problem reši škola je preduzela sve neophodne mere i obratila se Školskoj upravi Niš i Ministarstvu.

Juče je doneta odluka da se Tehničkoj školi ipak vrati odeljenje Tehničar za kompjutersko upravljanje koje u prvoj raspodeli nije bilo predviđeno.

Direktor Milan Božić, koji je danas službeno odsutan, u telefonskom razgovoru izrazio je zadovoljstvo rekavši da je ipak očekivao da će u nadležnom ministarstvu razumeti da je Tehnička škola Pirot do sada sa svim postojećim odeljenjima bila među najboljima u Srbiji.

Sve ovo je dovoljan razlog da uputim poziv osmacima i njihovim roditeljima:

Tehnička škola Pirot, kao i prošle godine, upisuje šest odeljenja:

  1. Elektrotehničar za informacione tehnologije (IT);
  2. Tehničar mehatronike;
  3. Elektrotehničar za elektroniku na vozilima;
  4. Tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina;
  5.   Tehničar drumskog saobraćaja;
  6. Vozač motornih vozila.

Posle završene Tehničke škole Pirot dobijate najmodernija i najtraženija zanimanja, sa kojima možete posao naći veoma lako i nastaviti školovanje na bilo kom fakultetu.

Sa direktorom Tehničke škole zakazali smo intervju za ponedeljak, 21. maj, kada će nas detaljno upoznati sa Planom upisa i daljim aktivnostima.

Što se tiče Srednje stručne škole u telefonskom razgovoru sa predstavnicima škole dobili smo informaciju da još uvek čekaju odgovor Ministarstva za odobrenje još jednog odeljenja.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline