Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 05.06.2018. | objavio Plusonline

0

Studentkinje Visoke škole za vaspitače pune pozitivnih utisaka sa Višijade u Bugarskoj

Studentkinje Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Pirot prošlog meseca učestvovali su na Višijadi u Sunčevom Bregu u Bugarskoj. Tom prilikom studentkinje su osvojile prvo mesto sa igricom „Žirafica pametnica“ namenjenu deci sa razvojnim smetnjama.

Danas je u prostorijama Škole održana konferencija za novinare na kojoj su o svojim utiscima govorile učesnice Višijade. Kako kažu takmičile su se i u sportu, ali su sa igricom ostavile najveći utisak i osvojile prvo mesto.

Prema njihovim rečima, igrica ima 24 nivoa i omugaćava da deca sa razvojnim smetnjama savladaju određene aktivnosti, koncipirana je da ide od lakšeg ka težem nivou, a nivoi se mogu još nadograđivati.

Profesor informatike, dr Aleksandar Spasić, kaže da je ideja bila da se određeni metodi koji se generalno koriste u radu sa decom predškolskog uzrasta probaju i u radu sa decom sa određenim razvojnim smetnjama koja su deo vaspitne grupe. Spasić je istakao da igrica može dalje da se upotpunjuje i da se napravi platforma za mobilni telefon i tablet.

Ovom prilikom direktorka Škole, dr Emilija Popović, najavila je upis nove generacije studenata, ističući da su ponosni i na profesore i na student jer je Škola sa dugom tradicijom, a jedna od novina koja sledi u narednom periodu je strukovni master.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline