AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 13.03.2019. | objavio Plusonline

0

Studenti arhitekture uređuju Dom kulture u Dojkincima

Stanovnici sela Dojkinci na Staroj planini i dvadesetjedan student i studentkinja sa nastavnicima Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu realizovaće zajednički projekat „Uređenje sale Doma kulture u MZ Dojkinci“ u periodu od 13. do 17. marta 2019. godine. Posednjeg dana realizacije projekta, u nedelju 17. marta 2019. sa početkom u 12.00 časova biće održano svečano otvaranje preuređene sale Doma kulture u Dojkincima.

Projekat je nastao u jesenjem semestru školske 2018/19. godine u okviru predmeta Arhitekti i građanske inicijative za održivi razvoj i rezultat je saradnje studenata i nastavnika Arhitektonskog fakulteta i stanovnika sela Dojkinci sa Stare planine, opština Pirot. Koncipiran je u skladu sa razumevanjem da arhitekti mogu svojim znanjima i veštinama doprineti razvoju i unapređenju kvaliteta života zajednica i stanovnika u udaljenim, često, siromašnim ruralnim predelima Srbije.

Ovim projektom se zapušten i neiskorišćen prostor u javnoj svojini uređuje u prostor zajednice u kojem se mogu odvijati različite aktivnosti od znacaja za unapredjenje zivota ljudi u selu: sastanci, seoske proslave, radionice, prezentacije, izlozbe, projekcije, predstave.

Očekujemo da ovo bude inicijalni projekat koji će inspirisati i podstaći pojedince, zajednice, javne, privatne i civilne organizacije na društveno odgovorno delovanje, zaštitu prirode i obnovu života u selima Stare planine i Srbije. Korist od realizacije projekta imaće neposredno Dojkinčani, ali i stanovnici susednih sela. Realizaciju projekta su podržali: Zajednicko.org – platforma za teoriju i praksu društvenih dobara, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, grad Pirot i kompanije: Nivo 381 – Penetron iz Beograda, Easy Building iz Pančeva, INO-ING Gradnja iz Pirota i Rus Plamen iz Aranđelovca.

Tagovi: ,



Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline