AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 08.01.2018. | objavio Plusonline

0

Hram “Roždestva Hristovog“ zajedno sa brojnim vernicima obeležio Božić i slavu!

Danas je Božić. Ovog jutra umesto uobičajenog oslovljavanja, pri prvom susretu, gradjani se pozdravljaju sa „Hristos se rodi!“ i „Vaistinu se rodi!“. Ovi pozdravi, u čast Hristovog rodjenja, stalno su se čuli u dvorištu Hrama “Roždestva Hristovog” i u porti na jutarnjoj liturgiji. Kao i prethodnih godina božićnoj liturgiji prisustvovao je veliki broj vernika. Liturgiju je služio otac Miljan Panić, starešina Hrama u Pazaru, sa sveštenstvom.

Posle dvočasovne  liturgije krenula je litija oko Hrama predvodjena sveštenicima.

U porti Hrama, zatim , upriličeno je sečenje kolača. Dosadašnji kolačar, Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra Pirot, predao je kolačarstvo gradonačelniku Pirota, Vladanu Vasiću.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, čestitao je Božić gradjanima Pirota poželevši im pre svega mir i dobro zdravlje.

Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra, čestitajući Božić izrazio je zadovoljstvo što kolačarstvo predaje gradonačelniku Vasiću.

Sutra, drugog dana Božića, je Sabor Presvete Bogorodice kada u Pazarsku crkvu, na bogosluženje, dolazi Episkop niški Arsenije.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline