Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 03.04.2017. | objavio Plusonline

0

Srednja stručna škola na Festivalu nauke u Nišu

Petoro učenika i četiri profesora hemije Srednje stručne škole učestvovalo je na Festivalu nauke “Nauk nije bauk 9” u Nišu. Srednja stručna škola je bila jedini predstavnik pirotskih škola na festivalu.

2

Festival je održan 31.marta i 1.aprila u holu Elektronskog fakulteta. Organizator ovog festivala je Gimnazija “Svetozar Marković” iz Niša. Na festivalu je bilo preko 70 postavki iz cele zemlje kao i okruženja-Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Rumunije.

     Marija Gogić, profesorka hemije kaže da je Festival posvećen promociji nauke.

To je način da se promovišu najviši obrazovni i akademski standardi među mladima. Ovo je jedan od najvećih Festivala u ovoj oblasti ne samo na jugu Srbije,već širom zemlje i regiona. Naša postavka je bila interaktivna i na interesantan način smo predstavili hemiju posetiocima.”

4

Stamenović Nela, profesorka hemije koja je došla na ideju da prijavi školu,  priča o postavci Srednje stručne škole

“Jedna od najzapaženijih postavki po izboru posetilaca je bila postavka naše škole. Jedinstvena i kreativna,različita od ostalih. Naši učenici su predstavili pametne gelove koji se koriste svuda, a imaju funkciju uvećanja ili ‘nestajanja u vodi.”

3

Za učenike je ovo jedno novo i lepo iskustvo, a najviše zbog toga što su mogli da demonstriraju stečeno znanje.

“Naša postavka se zove Sad me vidiš, sad me ne vidiš. Mogli smo da demonstriramo stečeno znanje u školi. Jedno veoma zanimljivo iskustvo, i druženje.”- kaže Dušan Ilić, učenik škole koji je učestvovao na festivalu.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline