Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 28.08.2019. | objavio Plusonline

0

“Srbi i Albanci – iskustvo dvadesetog veka” – Još jedno predavanje Udruženja istoričara Pirota

Udruženje istoričara Pirota u četvrtak, 29. avgusta, organizuje predavanje o temi „Srbi i Albanci – iskustva dvadesetog veka“. Istoričar Davor Lazarević u izjavi za Portal Plus onlajn najavio je predavanje i istakao o kojim će se pitanjima u okviru teme govoriti.

Prema njegovim rečima biće reči o odnosu Srba i Albanaca u 20. veku kroz najčešće neprijatna istorijska iskustva, a govornik je prof. dr Aleksandar Životić, vаnredni profesor nа kаtedri zа istoriju Jugoslаvije Filozofskog fаkultetа u Beogrаdu, koji se najviše bavi srpsko-albanskim odnosima. Na ovaj način, objašnjava Lazarević, pokušaće da predstave kako su funkcionisala dva naroda tokom dvadesetog veka koja živee u istoj državi, a stiče se utisak kao da smo na različitim stranama.

Predavanje će biti održano u Čitaonici Narodne biblioteke sa početkom u 19 časova.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline