Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
IPA fondovi, pirotski korak ka Evropi

Objavljeno 04.05.2016. | objavio Plusonline

0

Sportski centar, primer dobre prakse. Projekti od značaja za mlade. Nenad Djordjević: Pirotsko znanje i evropske pare!

Skupština opštine Pirot, Konkurs za medije, projektno finansiranje:

Ani press doo Pirot, Portal Plus online

5. Sportski centar , primer dobre prakse .  Projekti od značaja za mlade. Nenad Djordjević : Pirotsko znanje i evropske pare!

  IPA  konkurs u okviru prekograničpne saradnje omogučćava ne samo opštinama već i drugim institucijama, školama, domovima kulture, konkretno , Sportskom centru da priporeme projekte i apliciraju za sredstva.

   Sportski centar Pirot je u dosadašnjem periodu prednjačio u tome i do sada ostvario iziuzetne rezultate. Reralizovana su tri projekta koja su od izuzetnog znalčaja za mlade. Adaptiran je Stadion omladine, izgradnjemn min i pič teren u naselju Prčevac i Klizalište, koje se u sezoni postavlja na Stadionu omladine. Do sada je Sportski centar ovakvo klizalište izimao pod zakup i vraćao vlasniku.

…………………………………………………………………………………………….

   Nenad Djordjević, direktor Sportskog centra ima svoj tim ljudi, ali je i zahvalan Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj koja je učestvovala u realizaciji projekata. Djordjević je podsetio šta je jednom prilikom rekao Vanja Udovičić, ministar sporta, ističući Pirot kao primer dobre prakse. Djordjević je istakao  da rad na projektima zahteva mnogo detalja  i da je to izuzetno zahtevan posao.


     Prilikom nedavnog boravka, Zlati Živkov, gradonačelnik Montane, rekao je da je ovaj grad na najbolji način saradjivao s Pirotom i da su projekti koje su realizovali sa Opštinom Pirot i institucijama u gradu, uvek bili dobro pripremoljeni. Pirot je u tom smislu najbiolji od svih gradova sa kojima su saradjivali, rekao je Živkov.  Djordjević kaže da je i to dokaz dobre  pripremljenosti za realizaciju projekata. Postoji interesovanje i drugih gradova za način kako Pirot realizuje projekte.


  Opisujući kako je radjen prvi projekat,  adaptacija Stadiona omladine, Djordjević je rekao da je ideja potekla od Karija Pešića i Vladana Vasića, da se u centru grada napravi sportski objekat za male sportove sa svim potrebnim uslovima koji jednog dana mogu da omoguće i organizaciju kampova, ali i da okupljaju mlade da se rekreairaju. Na Stadionu omladine se svakodnevno čeka da bi se koristio neki od terena. Ovaj projekat radjen je sa Opštinom Pravec .

    Drugi projekat koji je Sportski centar , inače realizovao, sa gradom Montana je klizalište. Djordjević kaže da su ranijih godina uzimali u zakup klizališta iz drugih gradova, a da je ovaj Projekat omogućio da u zimskim mesecima i po hiljadu dece dnevno dolazi na klizalište.

    Projekat izgradnje Mini pič terena, savremenog objekta sa svim pratećim uslovima, realizovan je sa Opštinom Montana. Ovo je u sklopu ideje lokalne samouprave da svako naselje dobije sportske terene.Djordjević ističe da meštani Prčevca izuzetno dobro čuvaju ovaj teren.

   I na kraju predstavljanja aktivnosti Sportskog centra, kada su u pitanju IPA projekti, pitali smo i o aplikacijama za Konkurs koji je nedavno raspisan. Djordjević kaže da se radi , takodje, o značajnim objektima, koji će unaprediti sport u gradu .

   Očekuje se da  rezultati Konkursa budu objavljeni najkasnije do avgusta. Najavljeno je potom i raspisivanje novog IPA Konkursa prekogranične saradnje. 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline