Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
IPA fondovi, pirotski korak ka Evropi

Objavljeno 09.06.2016. | objavio PlusonlineAdmin

0

Sportski centar Pirot “Modernizacija i unapredjenje sportske infrastrukture u pograničnom regionu Montana – Pirot” (Klizalište i teren u naselju Prčevac)

Skupština opštine Pirot, Konkurs za medije, projektno finansiranje:

Ani press doo Pirot, Portal Plus online

9 .  Sportski centar Pirot ,,Modernizacija i unapredjenje sportske infrastrukture u pograničnom regionu Montana – Pirot” (Klizalište i teren u naselju Prčevac)

Ukupna vrednost projekta 220.000 evra.

Period realizacije 2013-2014.godina

 Politika lokalne vlasti u Pirotu u poslednjoj deceniji značajno je okrenuta izgradnji sportske infrastrukture.   Sportski centar je u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i Mesnom zajednicom  Prčevac , na najbolji način iskoristio dosadašnju praksu , priprempljenu dokumentaciju i znanje ekipe KLER da obezbedi još dva značajna sportska objekta.

Slobodan Stanković, predsednik Mesne zajednice Prčevac kaže da je izgradnja mini pič terena i igraonice za decu u centru naselja, umnogome promenila život mladih.

  Meštani Naselja,  posebno mladi,  vode računa o objektu , koji je i danas u veoma dobrom stanju. Dok smo snimali, deca su se okupljala  i zabavljala u igraonici.


Milan je jedan od aktivnijih mladihn ljudi u naselju Prčevac. On kaže da je ovaj sportski objekat u svako doba dana posećen, veoma često zainteresovani  ,,na red,, da igraju, a dolaze i mladi iz grada.


Vratilili smo ,,film,, u prošlo vreme. Pratili smo tok radova.


Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Pirota i Montane. I to smo zabeležili.


 ……………………………………………………………………………………………….  

Kada je jedne zime Sportski centar uzeo ,,pod zakup,, klizalište , prvi put se tada pojavilo u Pirotu, interesovanje bilo je veliko.

Kao i u mnogim drugim situacijama, u  Sportskom  centru su , posle te  zime, tražili rešenje, kako da obezbede  NAŠE  klizalište. Rešenje je pronadjeno . IPA program prekogranične saradnje. I klizalište je stiglo. Montaža je krenula!


Potom je klizalište svečano otvoreno.


Tokom zime, napravljen je program.  U okviru Božićne škole dolazila su deca iz svih osnovnih škola u gradu. Bili su na klizalištu i Dimitrovgradjani  .

I na kraju. Oba projekta bila su ,,pun pogodak,,! Pirot je postao bogatiji za dva nova prostora gde su se mladi okupljali i okupljaju , koristeći slobodno vreme na najbolji mogući način. Daleko od kompjutera, kafića… 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline