AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 07.12.2018. | objavio Plusonline

0

Slaviša Svilarov: Projekat za Dom Vojske na tenderu dobilo naše Javno preduzeće. U Pirotu se još gradi ! Ulica Ćirila i Metodija, kanal Rogoz, Prvomajska ulica …

Iako su ovih dana često temperature u minusu, posebno u jutarnjim časovima, gradjevinska sezona je i dalje u toku. Decembar je, medjutim, vremenski uslovi omogućavaju da se završe započeti radovi.

Radovi koje finansira Gradska uprava, a  prati kao Nadzorni organ,  Javno preduzeće za planiranje i uredjivanje gradjevinskog zemljišta, planirani za ovu sezonu, privode se kraju.

Sa Slavišom Svilarovom, direktorom ovog Javnog preduzeća, razgovarali smo u Holu Doma Vojske, kako ovaj objekat još uvek tako zovemo , s posebnim razlogom.

U holu Doma Vojske je hladno. Sala se zagreva, sutra Djuričko ima stendup nastup. Kako je u prostorijama koje se koriste, ne znamo, Rezervne vojne starešine, penzioneri igraju šah,  Dopisništvo RTS-a, gore Biblioteka.  Obišli smo prostorije gde je moglo da se prodje. Tamo gde je trenutno najgore, dole u kuglani i onim prostorijama gde se nekada igrao stoni tenis nismo mogli. A to će , pretpostavljamo biti i najveći problem, kada počnu radovi. Videćemo šta je projektant predvideo za taj deo.

Eto zbog čega je Dom Vojske bio prva tema. Dakle, kreće projektovanje. Slavišu Svilarova pitali smo za preostale radove koji treba da se završe, ili su već pri kraju , do kraja gradjevinske sezone.  Najpre ulica Ćirila i Metodija.

Izvodjač radova na produženom delu ulice Ćirila i Metodija  je pirotska firma Drumovi.

Slaviša Svilarov je podsetio da su radovi na uredjenju kanala Rogoz pri kraju. U Prvomajskoj ulici, posle postavljene voodovodne mreže, u toku je priprema za asfaltiranje.  Ulica Živojina Nikolića Brke u komšiluku je već asfaltirana.

  Zbog otežanih uslova rada, pre svega iz tehničkih razloga, zvog  nedovoljnog prostora za velike mašine, radovi na kanalu Rogoz su produženi za mesec dasna i na samom su kraju.

Radnici Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” završili su zamenu azbestnih cevi u Prvomajskoj i nastavili u ulici dalje. U toku su zemljani radovi, Prvomajska se priprema za asfaltiranje, kao i krak na drugoj strani Kozaračke.

 

Tagovi: , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline