AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 04.10.2017. | objavio Plusonline

0

Škola “Dušan Radović” impresionirala primenom horizontalnog učenja predstavnike 10 zemalja Evropske unije

Lisabonskim sporazumom zemlje članice Evropske unije potpisale su da se  međusobno dogovaraju i sarađuju na poljima obrazovanja i vaspitanja putem projekta “Otvoreni metod koordinacije”. Tako je na nivou Srbije 2014. godine pokrenut SHARE projekat pod nazivom “Unapređivanje kvaliteta obrazovnog sistema Republike Srbije kroz unapređivanje efektivnosti sistema spoljašnjeg vrednovanja rada škola i razvoj horizontalnog učenja između škola”, koji realizuje Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Centar za obrazovne politike, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF-om.

OŠ “Dušan Radović” je učesnik u Projektu od 2014. godine i posle dve ipo godine izašla je iz Projekta sa najboljim rezultatima, kaže direktorka Nataša Branković. Inače, od 2016. godine u Školi se primenjuje horizontalno učenje i među 20 škola u Srbiji Škola “Dušan Radović” ocenjena je kao najaktivnija i najuspešnija zbog čega su predstavnici Škole bili pozvani da učestvuju na Konferenciji 27. septembra u Školi “Ćirila i Metodija” u Beogradu i predstave svoja iskustva.

Direktorka Nataša Branković kaže da je celokupni utisak posle konferencije veoma pozitivan, a diskusija je podstakla predstavnike zemalja Evropske da se zainteresuju za pirotsku školu i dalju saradnju.

Zabeležili smo deo prezentacije koju je održala direktorka Branković u Beogradu.

Tom prilikom, ističe direktorka, potrudili su se i da predstave grad iz kog dolaze i zbog toga su napravili još jednu prezentaciju o Pirotu.

Zoran Marković, profesor srpskog jezika, bio je deo tima koji je prezentovao Školu i rad na Projektu. Kako je istakao u izjavi za Portal Plus onlajn ponosan je što pripada školi koja je za kratko vreme uspela da od vrlo slabih ocena od strane eksterne evaluacije posle godinu ipo dana stigne do najviše ocene. Konferencija u Beogradu je od velikog značaja jer su imali priliku da afirmišu svoje rezultate koji su jako dobro prihvaćeni od država – učesnica na Projektu i izazvali su veliko interesovanje, rekao je Marković.

Profesorka engleskog jezika Maja Ignjatović takođe je bila u Beogradu, kako kaže više u svojstvu prevodioca. Zadovoljna je impresijama svih predstavnika Evropske unije i time da su za vrlo kratko vreme postigli dobre rezultate koji su primećeni.

Konferenciji u Beogradu su prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srbije, Zavoda za vrednovanje kvaliteta vaspitanja i obrazovanja, Ujedinjenih nacija, Unicefa i predstavnici ministarstva prosvete svih evropskih zemalja koje su učestvovale.

Ovom prilikom direktorka Nataša Branković najavila je seminare nastavnika u Školi i aktivnosti u okviru Dečje nedelje. Jedan od važnijih događaja u Školi biće predavanje o bezbednosti dece na Internetu koje će u petak, 6. oktobra, održati predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije za decu i roditelje.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline