AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 22.11.2018. | objavio Plusonline

0

Škola “8. septembar” dobila sportske rekvizite; Olgica Najdanović: Donirana oprema će doprineti boljoj i uspešnijoj nastavi fizičkog vaspitanja

Osnovnoj školi “8. septembar” dodeljeni su sportski rekviziti od strane Saveza za školski sport i Grada Pirota. Donacija je vredna oko pet i po hiljada evra i obezbeđeni su rekviziti za rukomet, mali fudbal, odbojku i košarku.

Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika, rekao je ovom prilikom da Grad Pirot nekoliko godina unazad mnogo ulaže u sport kako bi se što više mladih bavilo sportom. U tom cilju, naveo je Ranđelović, obnovljene su fiskulturne sale u školama „8. septembar“, „Dušan Radović“ i Tehničkoj školi, u toku je rekonstrukcije OŠ „Sveti Sava“, a takođe i raspisivanje tendera za izradu projekta za izgradnju nove sportske hale na mestu postojeće Balon hale. Grad Pirot je u toku godine izdvojio milion i po za nabavku sportskih rekvizita za pripremu Školske olimpijade koja će biti održana u našem gradu 2020. godine.

Jovica Jovanović, sekretar Saveza za školski sport u Pirotu, kaže da je ovo donacija Ministarstva omladine i sporta preko Saveza za školski sport Srbije i Saveza za školski sport Pirota. Akcija je pokrenuta prošle godine, istakao je Jovanović i dodao da očekuje da u nastavku akcije sve škole u gradu dobiju ovakve rekvizite.

Direktorka škole, Olgica Najdanović, je istakla da će donirani rekviziti doprineti boljoj i uspešnijoj nastavi u renoviranoj sali. Prema njenim rečima ovo je kruna stvaranja svih uslova za efikasniju i bezbedniju nastavu fizičkog vaspitanja u OŠ „8. septembar“.

Tagovi: , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline