Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 22.11.2018. | objavio Plusonline

0

Škola “8. septembar” dobila sportske rekvizite; Olgica Najdanović: Donirana oprema će doprineti boljoj i uspešnijoj nastavi fizičkog vaspitanja

Osnovnoj školi “8. septembar” dodeljeni su sportski rekviziti od strane Saveza za školski sport i Grada Pirota. Donacija je vredna oko pet i po hiljada evra i obezbeđeni su rekviziti za rukomet, mali fudbal, odbojku i košarku.

Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika, rekao je ovom prilikom da Grad Pirot nekoliko godina unazad mnogo ulaže u sport kako bi se što više mladih bavilo sportom. U tom cilju, naveo je Ranđelović, obnovljene su fiskulturne sale u školama „8. septembar“, „Dušan Radović“ i Tehničkoj školi, u toku je rekonstrukcije OŠ „Sveti Sava“, a takođe i raspisivanje tendera za izradu projekta za izgradnju nove sportske hale na mestu postojeće Balon hale. Grad Pirot je u toku godine izdvojio milion i po za nabavku sportskih rekvizita za pripremu Školske olimpijade koja će biti održana u našem gradu 2020. godine.

Jovica Jovanović, sekretar Saveza za školski sport u Pirotu, kaže da je ovo donacija Ministarstva omladine i sporta preko Saveza za školski sport Srbije i Saveza za školski sport Pirota. Akcija je pokrenuta prošle godine, istakao je Jovanović i dodao da očekuje da u nastavku akcije sve škole u gradu dobiju ovakve rekvizite.

Direktorka škole, Olgica Najdanović, je istakla da će donirani rekviziti doprineti boljoj i uspešnijoj nastavi u renoviranoj sali. Prema njenim rečima ovo je kruna stvaranja svih uslova za efikasniju i bezbedniju nastavu fizičkog vaspitanja u OŠ „8. septembar“.

Tagovi: , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline