Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 24.09.2019. | objavio Plusonline

0

Samostalni sindikat Pirota zatražio podršku predsednika Vučića za ukidanje penala na penzije

Na inicijativu Samostalnog sindikata Pirota Samostalni sindikat Srbije uputio je zvaničan zahtev, još 2016. godine da se pitanje ukidanja penala na penzije, radnika koji pre navršene starosne granice odlaze u penziju, razmatra na Socijalno ekonomskom savetu. Ovaj zahtev je jednoglasno usvojen na Savetu 2017. godine. S obzirom da će poslanici na sednici Skupštine Srbije u oktobru razmatrati izmene i dopune Zakona o Penzijsko invalidskom osiguranju pirotski Samostalni sindikat uputio je pismo predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, u kojem se traži da predsednik podrži zahtev jer je i sam svojevremeno izjavio da treba ukinuti penale.

Bez obzira na to kako će glasiti odgovor predsednika Vučića Samostalni sindikat će se i dalje zalagati da  član 70/ a  Zakona o PIO bude ukinut.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline