Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 16.06.2018. | objavio Plusonline

0

Sajam grnčarstva u Poljskoj Ržani

Savet Mesne zajednice Poljska Ržana danas je organizovao prodajnu izložbu i Sajam grnčarstva ispred Doma kulture u centru sela.

U selu u kojem je svojevremeno grnčarstvo bilo izuzetno zastupljeno, danas je drugi put održana ova manifestacija na kojoj je izložena raznovrsna grnčarija.

Predsednik SMZ Poljska Ržana, Saša Ćirić, zahvaljujući se učesnicima, rekao je  da je pored ostalog cilj ove manifestacije da se otrgne od zaborava jedan izuzetno koristan stari zanat.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota  na otvaranju je rekao da  je dobro što ima ovakvih ali i sličnih manifestacija u mnogim selima pirotskog kraja i očekuje da vremenom i ova u Poljskoj Ržani poprimi značajniji karakter.

Grnčarsku radionicu  danas je  za najmladje učenike održao Ljuba Pejčić, umetnik koji je izradio i mural na zgradi seoskog Doma kulture.

U okviru sajma održana je  i likovna kolonija  kao i đačka radionica oslikavanja grnčarije. Jedna od učensica Škole grnčarije je i Martina Božilov

Meštanke sela predstavile su u pripremi hrane u grnčarskim posudama

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline