AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 06.12.2017. | objavio PlusonlineAdmin

0

Rok za registraciju stambenih zajednica ističe 12. decembra

Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada daje rok da se formiraju skupštine stanara do 12. decembra, a od tog datuma počeće prinudna uprava po zgradama.

To praktično znači da je ostalo još samo 6 dana da se stambene zgrade registruju u stambene zajednice i izaberu upravnike, a sudeći prema broju prijavljenih do sada, mnogi će dobiti prinudne upravnike.

Odeljenje za urbanizam, komunalno-stambene poslove, gradjevinarstvo i inspekcijske poslove grada Pirota prosledilo je dopis medijima u kojima se izmedju ostalog navodi: 

Za registraciju stambenih zajednica potrebno je

  • dostaviti zapisnik sa sednice skupštine stanara na kojoj je izabran upravnik,
  • popunjen obrazac za registraciju,
  • očitana lična karta izabranog upravnika
  • i administrativna taksa u iznosu od 150 dinara.
  • Obrasci za registraciju mogu se preuzeti na sajtu grada i na šalteru br.9 Uslužnog centra.

U resornom ministarstvu uvereni su: većina zgrada imaće upravnike do postavljenog roka. Podsećaju građane da je pred njima trostruki izbor: da izaberu upravnika iz redova vlasnika stanova ili – komšiju, da otvore registar profesionalnih i odaberu upravnika ili da dobiju “prinudnu upravu”. A šta sledi nakon isteka roka? Da li će “prinudna uprava” zavladati u svim zgradama bez upravnika?

Ne, jer pre prinudne uprave, na teren mora inspekcija. Kada utvrdi da zgrada nije u registru i nema upravnika, inspekcija ostavlja rok – da se situacija popravi. Tek tada, ako stanari ne učine šta je potrebno, lokalna samouprava šalje “prinudnog upravnika”, koji će voditi zgradu dok se stanari ne dogovore…”

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline