AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 03.03.2016. | objavio Plusonline

0

Regionalna deponija Pirot: druga godina bez saglasnosti na Program rada”VIDEO”

Na predlog Nadzornog odbora JP” Regionalna deponija”  SO Pirot donela je odluku o razrešenju Zorana Stankovića sa mesta direktora  “Deponije”. Takvu odluku donela je i SO Babušnica. . Prema rečima predsednika Skupštine opštine Babušnica, Dejan Lazarevića, Odluka o razrešenju se bazira na osnovu izveštaja Nadzornog odbora Regionalne deponije. Lazarević kaže da se u izveštaju navodi da je , pored ostalog, došlo do znatnog odstupanja od  Progarama  poslovanja ovog javnog preduzeća u 2014. godini.

“Odluka je doneta u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima. Predlog za razrešenja je saglasan odredbi Zakona o Javnim preduzećima čl. 32 stav 2 . U predlogu se jasno obrazlaže da Stanković nije postupio po nalogu najvišeg upravljačkog tela, prekinuo svaki vid saradnje i nije dostavio na uvid korekciju Programa rada koju je naložio Nadzorni odbor”-kaže lazarević.

Predsednik Nadzornog obora, Zoran Krstić kaže da direktor  Stanković nije poštovao odluke i predloge najvišeg upravljačkog tela. S obzirom da direktor nije postupio  prema nalogu Nadzornog odbora da  koriguje plan rada i da izveštaj o razlozima povećanja troškova iz 2014. Godine Nadzorni odbor je uputio predlog skupštinama opština Pirotskog okruga da donesu odluku o razrešenju.

I na sednici SO Dimitrovgrad koja je zakazana za sutra, 4.marta,  jedna od tema dnevnog reda biće upravo predlog o razrešenju direktora Regionalne deponije u Pirotu. Kako je rekao predsednik SO Dimitrovgrad, Dragan Mančev, takvu odluku je već donela SO Pirot i SO Babušnica, dok je SO Bela Palanka odbila taj predlog.

–         Na sutrašnjoj sednici će biti razmatran predlog o razrešenju direktora Regionalne sanitarne deponije Pirot na predlog odborničke grupe SNS i na predlog Nadzornog odbora Regionalne deponije Pirot, naveo je Mančev.

Odbornici će pored ostalog razmatrati i usvajati predloge programa rada javnih preduzeća i ustanova, program mere podrške za poljoprivredu i ruralni razvoj i drugo.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline