AHA Mura Branislav Kostić Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 16.04.2018. | objavio Plusonline

0

Rašketova ekipa Zemuna u finalu poražena od reprezentacije Kanade. Izborila plasman za Masters u Kanadi i osvojila prve bodove.

   Vest koju smo nestrpljivo očekivali iz Južne Koreje stigla je danas, 16. aprila  oko 14 časova po našem vremenu, 22 h po domaćem.

  Izgubili smo u finalu od reprezentacije Kanade jedne od najboljih ekipa u Svetu. Generalno bilo je odlično. Ispunili smo cilj. Izborili smo još jedan masters turnir u Kanadi. Bodovi sa svakog mastersa se sakupljaju. Kao u tenisu.

    U poruci koju smo potom dobili Rašić nam je poslao rezultate.

Grupa :
1. Zemun – Descente (Korea) 20-7
2 Zemun – Oita (Japan) 21-11
Cetvrtfinale:
Zemun – Beograd 21-11
Polufinale
Zemun – Riga (Letonija) 19-17
Finale
Zemun – Saskatoon (Kanada) 11-17

   Da se vratimo  nekolko dana nazad.

   Ekipa Zemuna u četvrtak je sa beogradskog aerodroma otputovala za Južnu Koreju. Lazar Rašić, naš košarkaš koji je kapiten ovog tima ispunio je obećanje i poslao nam najpre slike sa Aerodroma Nikola Tesla.

   Rašić je obećao da će nam poslati slike i iz korejskog grada sa prvog treninga.

Ekipa Zemuna u Južnoj Koreji

  Upravo smo dobili i fotografije sa utakmica i atmosferu. Svetski!

 Raške u akciji

  Naša ekipa nastupa u sastavu: Rašić, Vuković, Dugošija i Pejić, dok zbog povrede kolena na put nije  krenuo Dragović.

  Zemunci su već obezbedili tri turnira svetske serije na osnovu plasmana, a to su Japan (Ucunomija), Švajcarska (Lozana) i Malezija (Kuala Lumpur).

     Cilj našeg tima je  da sakupi što više bodova, da se izbori za što više turnira Masters serije, kako bi se ponovo plasirao na finalni turnit na kojem brani titulu, a onda napad na odbranu trona.

   Ovo  je prvi Turnir u sezoni, Čelendzer (ukupno ima 21 čelendzera), 16 ekipa 4 grupe po 4 ekipe. Finalisti se kvalifikuju na masters u Sakstoonu (Kanada). Ekipe iz celog sveta i jedno 5-6 iz prvih 10 na svetu. Nagradni fond 20.000 dolara.  Ima 9 mastersa ukupno.  Basket ,,3×3,, proglašen olimpijskim sportom i da će biti na Olimpijadi u Tokiju.

Organizator Čelendžera i finala je svetska košarkaška federacija FIBA. Učestvovale su reprezentacije SAD, Kanade, Letonije, Holandije, Mongolije prvaci Azije, Koreje, Kine  itd. Letonci su evropski prvaci. Osim Zemuna učestvovala je tradicionalno i ekipa Beograda.

Naša ekipa sa aerodroma u Koreji poleće u jedan sat po njihovom vremenu. U Beograd stižu u utorak u jutarnjim satima.

Sledeći Čelendzer je 4.maja u gradu Penang (Malezija).

  I da podsetimo kako je bilo prošle godine. Šampionski. Na sajtu FIBA objavljena su dva videa. Uživajte. Sve čestitke našem majstoru košarke i njegovim drugarima.

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline