AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 21.04.2017. | objavio Plusonline

0

Radnicima u komunalnoj delatnosti pomoć od 22.600 dinara

Danas je u Pirotu održan sastanak predstavnika sindikata komunalne privrede Pirotskog okruga i Regiona. Na sastanku se razgovaralo o materijalnosocijalnom položaju zaposlenih u ovim oblastima kao i sindikalnom organizovanju. Sastankom je predsedavao, mr Milan Grujić, predsednik Sindikata radnika zaposlenih u stambeno komunalnoj delatnosti. Predsednik, Grujić, kaže da je položaj radnika veoma težak, u mnogim preduzećima zarade su minimalne pa je zbog toga Sindikat često pregovarao sa Vladom, čak 14 puta, i ispeo da dobije saglasnost Vlade da se radnicima u ovoj oblasti isplati jednokratna pomoć od oko 22.600 dinara.

Na naše pitanje kako ocenjuje sindikalnu organizovanost i kakvo je stanje u Pirotskom okrugu, mr Grujić je istakao da nije najzadovoljniji jer nema svežih snaga s obzirom da je starosna struktura veoma nepovoljna.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline