AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 21.04.2017. | objavio Plusonline

0

Radnicima u komunalnoj delatnosti pomoć od 22.600 dinara

Danas je u Pirotu održan sastanak predstavnika sindikata komunalne privrede Pirotskog okruga i Regiona. Na sastanku se razgovaralo o materijalnosocijalnom položaju zaposlenih u ovim oblastima kao i sindikalnom organizovanju. Sastankom je predsedavao, mr Milan Grujić, predsednik Sindikata radnika zaposlenih u stambeno komunalnoj delatnosti. Predsednik, Grujić, kaže da je položaj radnika veoma težak, u mnogim preduzećima zarade su minimalne pa je zbog toga Sindikat često pregovarao sa Vladom, čak 14 puta, i ispeo da dobije saglasnost Vlade da se radnicima u ovoj oblasti isplati jednokratna pomoć od oko 22.600 dinara.

Na naše pitanje kako ocenjuje sindikalnu organizovanost i kakvo je stanje u Pirotskom okrugu, mr Grujić je istakao da nije najzadovoljniji jer nema svežih snaga s obzirom da je starosna struktura veoma nepovoljna.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline