Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 02.08.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Radionica konzervacije kamena okupila stručnjake iz Egipta, Irana, Bugarske i Srbije

Danas je u okviru Pirotskog leta počela Letnja škola konzervacije – KAMEN, koja će trajati do 11. avgusta. Letnju školu  organizuje Fondacija Arhitekta Aleksandar Radović Niš u saradnji sa Muzejom Ponišavlja, uz podršku Grada Pirota.

Učesnici iz Srbije, Egipta, Bugarske i Irana imaće priliku da se u narednim danima rade na do sada nedovoljno obradjenoj zbirci eksponata koju Muzej Ponišavlja odavno poseduje. Ovo je rezultat dugogodišnje uspešne saradnje koju imamo sa Muzejom Ponišavlja, kaže Elena Vasić Petrović, arhitekta i predsednica Fondacije Arhitekta Aleksandar Radović.

Razgovarali smo i sa učesnicima radionice. Neki od njih su več bili u Pirotu, i drogo im je da su ponovo u našem gradu. Svi oni očekuju da steknu nova znanja iz ove oblasti. 

Stručnjaci će narednih dana, do 11. avgusta, raditi u dvorištu Muzeja Ponišavlja. 

 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline