AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 11.01.2019. | objavio Plusonline

0

Putevi u Pirotu i u selima prohodni. Meteorolozi najavljuju prestanak padavina

Ivan Dimitrov, iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu rekao nam je danas u 13 časova da je temperatura na našem području bila minus dva stepena. Debljina snežnog pokrivača na području okruga je oko 20 santimetara. Tokom noći i za vikend očekuje se prestanak padavina. Pritisak – 964mb, Vetar – severozapadni 2-6m/s, vlažnost 81%, vidljivost 10km.

*Izvor: Weather2Umbrella

Dragan Minčić iz Zimske službe Javnog preduzeća Komunalac zadužen za grad rekao je za Plus online da su danas ekipe na terenu od 6.30 časova. Čišćeni su glavni pravci ujutro, posle 9 su krenule da se čiste ulice drugog prioriteta.

Ekipe će biti na terenu i u popodnevnim časovima.

Ovako je danas izgledao centar grada. Zabeležili smo stanje na trgovima.

Na ulicama u najužem centru grada saobraćaj se odvija bez ikakvih problema, s obzirom da na kolovozu ima pomalo raskvašenog snega.

Milan Tončić iz Zimske službe zadužen za sela rekao nam je danas u 13 časova da se noćas i danas radilo na svim potezima. Deset ekipa je konstantno na terenu.

Noćas su ekipe do 2.30 časova radile na potezima: Dobri Do – Nišor – Gostuša – Bela – Pakleštica i Bazovik – Orlja – Rudinje – Ragodeš.

Mašina je upravo završila raščišćavanje na potezu Visočka Ržana – Vrelo – Brlog – Dojkinci – Jelovica – Rosomač.

Od 4 časa mašina je krenula prema Zaskovcima i Toplom Dolu. Trenutno se radi prema Mirkovcima i Šugrinu.

Sneg je čišćen prema Sopotu, Oreovici, Staničenju, Kumanovu, Crnoklištu, Crvenčevu, Vraništu i Osmakovu. Jutros je mašina ponovo prošla pravcem Sopot – Staničenje.

Noćas od 10 časova mašina je čistila sneg na potezu Gnjilan – Veliki Suvodol – Mali Suvodol – Ponor – Kostur – Blato. Sinoć je završeno čišćenje na potezima Pasjač – Sinja Glava i Prisjan – Kamik – Cerev Del.

Od jutros se treći put čisti pravac Držina – Petrovac – Vojnegovac – Belo Polje.

Mašina je jutros krenula da čisti potez Sukovo – Jalbotina – Srećkovac – Činiglavci – Gradište.

Trenutno su mašine prema selima Planinica i Basara.

Kružni put i put prema Gnjilanu su čišćeni više puta tokom jučerašnjeg i današnjeg dana. Trenutno se baca so i rizla.

Dragan Mladenović iz Preduzeća Trejsi koje je zaduženo za održavanje regionalnih putnih pravaca rekao nam je oko 14 časova da su svi putevi prohodni.

U višim planinskim predelima putevi su otežano prohodni s obzirom da ima oko 5 cm utabanog snega na kolovozu. Tu je neophodna upotreba zimske opreme i prilagođena vožnja uslovima puta.

Šest ekipa je na terenu i radi neprekidno.

Oni rade putne pravce: stari put Niš – Gradina, Pirot – Babušnica – Zvonce, Pirot – Visočka Ržana – Slavinja – Smilovci – Dimitrovgrad i Pirot – Cerova – Kalna.

Put prema Planinarskom domu je prohodan, ekipe rade na proširenju i čišćenju stajališta.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑


  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline