Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 27.02.2018. | objavio PlusonlineAdmin

0

Putari i vremenski uslovi tokom dana doprineli povoljnijim uslovima za saobraćaj!

Vremenski uslovi ovih dana su promenljivi. Iz iznenadnog proleća  ušli smo u zimu koja je,  inače, kalendarski uveliko u toku. Pravi zimski ambijent , sneg,  a  danas kombinovano,  sneg i sunce. Prognostičari kažu, da će snega ponovo biti još dan dva, a potom slede ledeni dani. Da se nadamo da će to biti poslednji ,,zimski pozdrav,, i da će uskoro temperatura krenuti u plus. Ilustracije radi do četvrtak dubok minus, a tamo u nedelju čak i plus 10. Treba te promenie izdržati.

      Promene su bile i danas kada smo krenuli da radimo ovu temu,. Vremenski uslovi su se menjali . U jutro smo upšli posle noći kada je minimalna temperatura bila minus deset. Tokom dana temperatura se menjala, a samim tim i usklovi   u saobraćaju. Kako smo temu radili od raniog jutra, tako će nam i informacije i slike biti različite.

     U Dimitriovgradu u 12 časova bilo je -2, u Poirotu u 13 časova nula. Milan Kostov nam je rekao da je debljina snežnohg pokrivalča u Babušnici 21 cm. Dimitrivgradu 19   cm , Pirotu 18 cm.

 Milan Kostov napominje da će krajem dana i tokom noći ponovo biti snega.

 Evo raporta od nadležnih!

      Branislav Kostić, rukovodilac Zimske službe Javnog preduzeća za planiranje i uredjenje u izjavi za Naxi Plus radio,  uklučili smo ga u program oko 9 časova,  rekao je da je visina snežnog pokrivača tokom noći dodatno povećana što je uslovilo da ekipe koje su na terenu bile noćas do 1 sat ,  jutros od 4 časa nastave sa radom na uklanjanju snega na putnim pravcima prvog prioriteta.

  • To je Kružni put, putni pravci prema selima Držina, Petrovac, Vojnegovac, Obrenovac kao i pravci prema Barje Čifliku i Gnjilanu. Od  mehanizacije angažovano je  pet vozila, dva kamiona,  skip i dva manja vozila. Na području grada ulice prvog prioriteta  očišćene su,  trenutno se čiste ulice drugog prioriteta. Iz ovog Javnog preduzeća apeluju da čišćenje usporavaju i otežavaju parkirani automobili na ulicama. Bačeno je od jutros 5 tona soli.

Kružni put jutros oko 9 časova

    U popodnevnim satima mehanizacija će krenuti i ka selima u Gornjem i Donjem Visoku,  radi se o  putnim  pravcima drugog prioriteta. Prema informacijama u tom delu visina snežnog pokrivača je oko 40 santimetara. Upozorenje vozačima da ka ovim selima ne kreću bez neophodne zimske opreme.

Od nedelje si i radnici i mehanizacija JP“Komunalac“ neprekidno  na terenu. Sneg se prema planu i programu uklanjao sa najprometnijih ulica i čišćeni su trotoari u užem centru grada, prema školama i dečjim vrtićima.

Boban Tolić, direktor Preduzeća, razgovarali smo oko 10 časova,  kaže da se saobraćaj vozila i pešaka odvija bez većih problema, bačeno je više soli nego uobičajeno što je dalo rezultat u toplijem delu dana tako da su kolovozi u većem delu grada uglavnom vlažni i bez snega.

  Dragan Minčić, rukovodilac , smatra da je Zimska služba Komunalca uspešno reagovala i da su efekti vidljivi.

  • Na području grada ulice prvog prioriteta  očišćene su,  trenutno se čiste ulice drugog prioriteta. Iz ovog Javnog preduzeća apeluju da čišćenje usporavaju i otežavaju parkirani automobili na ulicama. Bačeno je od jutros 5 tona soli.

Vremenska prognoza se prati i ne bi trebalo da bude nikakvih iznenadjenja.

   Već nekoliko dana nastojimo da dobijemo infiormacvije iz Preduzeća za puiteve Niš – Trejsi, ispostava Pirot danas smo uspeli da zahvaljujući posredovanju Slaviše Svilarovam, diorektora Javnog poreduzeća za planiranje i izgradnju, razgovaramo sa Ivanom Stevanovićem, rukovodiocem pirotske ispostave. Razgovarali smo oko 13 časova

Tagovi: , , , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline