AHA Mura Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 08.05.2015. | objavio Plusonline

0

Protest radnika AHA Mura Prvi maj VIDEO

Stotinak radnika Kompanije AHA Mura Prvi maj, predvodjeni Inicijativnim odborom, protestovalo je danas ispred zgrade Skupštine opštine.

U razgovoru sa predstavnicima Inicijativnog odbora, Milan Popović, predsednik SO Pirot, je rekao da u potpunosti razume probleme radnika i da će lokalna samouprava učiniti sve što je u njenoj nadležnosti da se položaj radnika što pre popravi. On je rekao da o detaljima jučerašnjeg razgovora sa predstavnicima ministarstva, o merama za rešavanje njihovih problema, još uvek neće govoriti sve dok ne bude konkretnih rezultata.

Posle sastanka u Opštini čalanove Inicijativnog odbora je primio načelnik Okruga, Dimitrije Vidanović. On je podržao zahteve radnika kao i inicijativu da se pokrenu krivične prijave protiv odgovornih za lošu privatizaciju, kako je rečeno. Tom prilikom Inicijativni odbor je saopštio da će nastaviti proteste, a za ponedeljak je zakazan miting na koji  prvomajci pozivaju gradjane da im se pridruže.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline