AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 08.05.2015. | objavio Plusonline

0

Protest radnika AHA Mura Prvi maj VIDEO

Stotinak radnika Kompanije AHA Mura Prvi maj, predvodjeni Inicijativnim odborom, protestovalo je danas ispred zgrade Skupštine opštine.

U razgovoru sa predstavnicima Inicijativnog odbora, Milan Popović, predsednik SO Pirot, je rekao da u potpunosti razume probleme radnika i da će lokalna samouprava učiniti sve što je u njenoj nadležnosti da se položaj radnika što pre popravi. On je rekao da o detaljima jučerašnjeg razgovora sa predstavnicima ministarstva, o merama za rešavanje njihovih problema, još uvek neće govoriti sve dok ne bude konkretnih rezultata.

Posle sastanka u Opštini čalanove Inicijativnog odbora je primio načelnik Okruga, Dimitrije Vidanović. On je podržao zahteve radnika kao i inicijativu da se pokrenu krivične prijave protiv odgovornih za lošu privatizaciju, kako je rečeno. Tom prilikom Inicijativni odbor je saopštio da će nastaviti proteste, a za ponedeljak je zakazan miting na koji  prvomajci pozivaju gradjane da im se pridruže.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline