Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 21.08.2013. | objavio PlusonlineAdmin

0

Prezentacija Help projekta podrške samozapošljavanju VIDEO

U  svečanoj sali Opštine održana je  prva od dve prezentacije u okviru informativne kampanje projekta “Smanjenje siromastva i unapredjenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji”.

Maša Bubanj, ispred nemačke organizacije Help,  kaže da je ovim projektom, koji  će trajati do kraja 2016. godine, u Pirotu  biti realizovane četiri komponente. Pored podrške preduzetnicima u opremi i direktne podrške razvoju kooperativa biće realizovane i tematkse radionice i dodatno stručno usavršavanje.

Ispred opštine Pirot obratila se Vesna Lazarević.

Potencijalni kandidati prijavne formulare mogu da dobiju isključivo na prezentacijama (21. i 26. avgusta) dok će od 23., 28. i 30. avgusta i 2.,4. i 6. septembra biti održane konsultacije za podnosioce prijava u Mesnoj zajednici Rasadnik, u vremenu od 10 do 12 časova.

Vojkan Milovanović, asisten na projektu, predstavio je aplikacioni formular.

Humanitarna organizacija Help Projekat realizuje od maja 2013. godine do kraja decembra 2016. godine, uz donatorsku podršku Nemačke Vlade i ciljnih gradova i opština Pirot, Niš i Smederevo.

Stanislava Kulidžan, PR organizacije Help, kaže da najugorženije stanovništvo najčešće ima veliki problem u pristup tržištu rada i obezbeđenju sredstava da započnu samostalan rad, i dodaje, da je ciljj programa doprinos uključivanju marginalizovanih Roma i drugih socijalno ugroženih grupa stanovništva u društveni i ekonomski život i smanjenje siromaštva među ciljnim grupama.

Tagovi:Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline