Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 18.12.2018. | objavio Plusonline

0

Predstavnici Pirota u studijskoj poseti Izmiru, u okviru projekta “Otvorene zajednice-uspešne zajednice”

Predstavnici grada Pirota i članovi Radne grupe koji su učestvovali u izradi LAP-a u migrantskoj krizi u osiguravanju javnog zdravlja na teritoriji grada Pirota, posetili su od 11. do 13. decembra lokalne vlasti i zdravstvene ustanove u gradu Izmiru u Turskoj. Grad Pirot je jedan od tri grada, pored Šida i Vranja, koji su prvi u Srbiji izradili nacrt dokumenta. 

Ova studijska poseta je integralni deo programa podrške EU u upravljanju migracijama u Srbiji, odnosno projekta “Otvorene zajednice-uspešne zajednice” koji realizuju agencije Ujedinjenih nacija, Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) , Internacionalna organizacija za migracije (IOM) , Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) , I Svetska zdravstvena organizacija(WHO) , koja je ujedno i realizovala ovu studijski posetu.


Radionica koja je prethodila studijskoj poseti i sama studijska poseta u Turskoj obezbedile su korisne informacije za finaliziranje Lokalnih akcionih planova delovanja u migrantskoj krizi radi osiguravanja javnog zdravlja migranata i lokalnog stanovništva.

Članovi pirotskog Radnog tima, Bojan Randjelović, Sreten Savov, dr Radovan Ilić i dr Elizabeta Aleksić izradili su Lokalni akcioni plan u migrantskoj krizi u oktobru.  Dokument je preveden na engleski, i iz središta Svetske zdravstvene organizacije u Kopenhagen gde je bio na uvid ocenjen je vrlo pozitivno.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline