AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 18.12.2018. | objavio Plusonline

0

Predstavnici Pirota u studijskoj poseti Izmiru, u okviru projekta “Otvorene zajednice-uspešne zajednice”

Predstavnici grada Pirota i članovi Radne grupe koji su učestvovali u izradi LAP-a u migrantskoj krizi u osiguravanju javnog zdravlja na teritoriji grada Pirota, posetili su od 11. do 13. decembra lokalne vlasti i zdravstvene ustanove u gradu Izmiru u Turskoj. Grad Pirot je jedan od tri grada, pored Šida i Vranja, koji su prvi u Srbiji izradili nacrt dokumenta. 

Ova studijska poseta je integralni deo programa podrške EU u upravljanju migracijama u Srbiji, odnosno projekta “Otvorene zajednice-uspešne zajednice” koji realizuju agencije Ujedinjenih nacija, Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) , Internacionalna organizacija za migracije (IOM) , Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) , I Svetska zdravstvena organizacija(WHO) , koja je ujedno i realizovala ovu studijski posetu.


Radionica koja je prethodila studijskoj poseti i sama studijska poseta u Turskoj obezbedile su korisne informacije za finaliziranje Lokalnih akcionih planova delovanja u migrantskoj krizi radi osiguravanja javnog zdravlja migranata i lokalnog stanovništva.

Članovi pirotskog Radnog tima, Bojan Randjelović, Sreten Savov, dr Radovan Ilić i dr Elizabeta Aleksić izradili su Lokalni akcioni plan u migrantskoj krizi u oktobru.  Dokument je preveden na engleski, i iz središta Svetske zdravstvene organizacije u Kopenhagen gde je bio na uvid ocenjen je vrlo pozitivno.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline