AHA Mura Direkcija za izgradnju Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje ORK Pirot Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Društvo

Objavljeno 08.11.2018. | objavio Plusonline

0

Predškolci posetili Ekonomsku školu i učestvovali u radionici “Kuvamo i rastemo zdravo”

Ekonomsku školu danas su posetila deca iz vrtića „Prvomajski cvet“ i zajedno sa srednjoškolcima obeležila Dan pravilne ishrane i kuvanja sa decom.

Vaspitačica Marija Stanković u izjavi za medije rekla je da su od ove godine počeli da rarađuju i sa srednjim školama kroz različite aktivnosti i da je sa direktorom i profesorima Ekonomske škole dogovoreno da to bude Dan pravilne ishrane.

Ljuljana Tanasković, profesorka biologije, u multimedijalnoj učionici škole pripremila je za decu prezentaciju o pravilnoj ishrani. Ona je ovom prilikom istakla da je cilj današnje radionice osposobljavanje dece da sami sebi pripreme neki zdrav obrok i objasnila zbog čega je zdrava ishrana važna.

Profesorka kuvarstva, Zorana Kostov i učenici Ekonomske škole pripremili su interesantnu radionicu „Kuvamo i rastemo zdravo“.

Profesorka Kostov kaže da je veoma važno da deca shvate zašto je voće i povrće zdravo i da od malih nogu shvate koliko je to dobro za njih, a ovom radionicom oni to žele da im pokažu na njima zanimljiv način.

Pored predavanja o pravilnoj ishrani deca su imala priliku da budu i u ulozi kuvara. Uz neophodnu opremu – rukavice i kape, deca su pravila interesantne oblike od hrane na tanjiru i družila se sa učenicima Ekonomske škole – budućim kuvarima.

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline